Lagbanner
2021-03-31 20:45

Bosnien & Hercegovina - Frankrike

Inför Bosnien-Frankrike: Bästa elvan – med eller utan Mbappé

Inför Bosnien-Frankrike: Bästa elvan – med eller utan Mbappé

Frankrike behöver växla upp när man tar sig an Bosnien.

Les Bleus är regerande världsmästare, men aldrig ett självspelande piano. Det brukar vara extra tydligt i kvalsammanhang. Frankrike tar sig vidare, men gör det sällan lätt för sig.

Insatserna ser ut att följa cykler. Först en onödig smäll: 1–1 hemma mot Ukraina utan att man släppt till ett enda skott på mål. Sedan roterar en irriterad Deschamps: b-elvan vann 2–0 i Kazakstan, utan att imponera. Sedan brukar/ska det lossna spelmässigt.

Det är i alla fall av landet hoppas inför onsdagens match i Bosnien. Förbundskapten Deschamps väntas återigen lufta sitt bästa lag. Frågan är vad det innebär just nu?

Kylian Mbappé har äntligen sett ut att vara i bra fysisk form med PSG under våren. Den här veckan med landslaget har ändå varit en besvikelse. Länge tränade laget utan Mbappé med rätt färg på västen. Sedan slängde Deschamps upp honom på topp, i stället för Giroud. Väljs det sista alternativet blir det en kvick och offensiv elva.

På plussidan har vid Ousmane Dembélé. Barcelona-yttern är samlingens enda riktiga utropstecken, hittills. De lättare träningarna som genomförts ger oss en lite vink om att det kan bli Dembélé och Coman som yttrar på onsdag. 

Dock har N’Golo Kanté lämnat samlingen med skadebekymmer. Adrien Rabiot ser ut att ersätta vilket bör ge oss en bättre passningsfot, men en sämre defensiv på mittfältet. Pogba-Kanté har aldrig förlorat en match när de startat tillsammans.

Om Frankrike brottas med egna småproblem så verkar det vara än värre för Bosnien. Landet kryssade i sin hittills enda VM-kvalmatch mot Finland. Det innebär att man har fem förluster och fem kryss på de senaste tio landskamparna.

 Nu hoppas Griezmann & co på ännu en seger när kapten Hugo Lloris ska göra sin 123:e landskamp. Målvakten kliver då upp på en delad andraplats med Thierry Henry vad gäller matcher med Frankrike. Lilian Thuram toppar med 142.

- Frankrikes har mött Bosnien fyra gånger tidigare: två segrar - två kryss
- Inför onsdagskvällen har Frankrike sju raka segrar på bortaplan.
- Griezmann ser ut att bli ende utespelare att starta tre de tre VM-kvalmatcherna..

Möjlig fransk startelva: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernandez – Pogba, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Coman – Mbappé/Giroud.

Möjlig bosnisk startelva: Sehic – Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Sanicanin – Todorovic, Krunic, Cimirot, Pjanic, Civic – Duljevic, Dzeko.

TV: C More, avspark 20:45 onsdag 31 mars.
 

John Cederblad2021-03-30 17:00:00

Fler artiklar om Frankrike