Lagbanner
2020-11-11 21:10

Frankrike - Finland

Inför Frankrike – Finland: Thuram kan få debutera direkt
Marcus Thuram ser ut att ta plats på vänsterkanten.

Inför Frankrike – Finland: Thuram kan få debutera direkt

Knepigt skadeläge när Didier Deschamps ska sätta ihop en elva mot Finland.

Onsdagens träningslandskampen mot Finland börjar alltmer likna matchen som få, eller ingen, egentligen vill spela.

Med det hektiska schemat i klubbfotbollen, där de flesta kommer från tre veckor som inneburit både liga- och Europaspel, Covid-problematik och många halvskadade landslagsmän lär förbundskapten Didier Deschamps klia sig i huvudet en extra gång.

Nations League-matcherna mot Kroatien och Sverige har högre prioritet. Nu gäller det att få ihop en rimlig startelva.

Nabil Fékir lämnade återbud och ersattes av Houssem Aouar, som i sin tur kastade in handduken. Ledningen bestämde sig för att inte ta in någon i hans ställe.

De senaste dagarna har också handlat om att få in en ny högerback för korttidsskadade Pavard. Ferland Mendy fick inte lämna Real Madrid, Bayern la sitt veto för att släppa Bouna Sarr. Nordi Mukiele är skadad och vips så har Monacos 27-årige Ruben Aguilar kallats in. Ja, ni förstår.

Vi har åtminstone fem, sex personer i truppen som inte är aktuella för spel under onsdagen.”, meddelade Deschamps på tisdagen.

Det handlar om Benjamin Pavard, Kylian Mbappé, Corentin Tolisso, Lucas Hernandez och Adrien Rabiot. Presnel Kimpembe var också uppsatt på skadelistan först, men väntas nu finnas med på bänken.

Vi vet att Steve Mandanda vaktar målet. Hugo Lloris står över. En ordentlig träningsdag är annars allt vi har att gå på. Med tanke på Nations League och de korta spelsekvenser som testades under tisdagen skulle en startelva kunna se ut så här:

Mandanda – Dubois, Zouma, Lenglet, Digne – Sissoko, Pogba, Nzonzi, Thuram – Griezmann/Ben Yedder, Giroud.

Det skulle i så fall innebära debut direkt för Marcus Thuram som kallats upp till a-landslaget för första gången efter en fin höst med Mönchengladbach. Mbappés frånvaro skulle ge chansen för Coman att visa upp Bayern-takter även i Les Bleus. Där har han haft svårare att övertyga. Ett sent skadebesked ser dock ut att stoppa yttern från revansch i landslaget redan under onsdagen.

Om en Giroud i behov av speltid ser ut att starta så är det mer osäkert kring Griezmann. Men Barcelona-anfallaren är i behov av att röra bollen i en miljö där han normalt får hålla i taktpinnen. Finland på Stade de France borde vara ett bra tillfälle att börja bygga upp självförtroendet igen.

Avspark 21:10 onsdag 11 november på Stade de France (Saint-Denis).
TV: -

John Cederblad2020-11-10 22:30:00

Fler artiklar om Frankrike