Lagbanner
Inför träningslandskampen mellan Frankrike - Kanada

Inför träningslandskampen mellan Frankrike - Kanada

Les Bleus kommer närmast från en träningslandskamp mot Luxemburg. En match som fransmännen vann med 3-0. Vilket dom ju bara skulle göra, jag noterade innan matchstart att oddset för en vinst av Luxemburg skulle ge 28 ggr pengarna. Målen av Kolo Muani, Clauss och Mbappe. Assisterna av Mbappe*2 samt Bradley Barcola. Nu tar vi den sista träningsmatchen innan EM börjar. Sedan bär det iväg till Tyskland.

Denna matchen, mot Kanada, spelas på Matmut Atlantique i Bordeaux. En match mellan två lag som förbereder sig för större uppdrag.
Les Bleus som en "uppvärmning" inför Fotbolls-EM 2024, och Kanada inför sitt deltagande i Copa América. 
Copan spelas under samma tid som EM. 
Kanada ska i sitt gruppspel spela mot Argentina, Peru och Chile. 
Kanada mötte Nederländerna för några dagar sedan, en match som slutade 4-0 till Nederländerna.

Matchen mot Luxemburg
Ngolo Kanté är hela lagets lille kelgris, och iaf mot Luxemburg så såg han lika bra ut som vi minns. Sedan hur det kommer att bli mot svårare motstånd har iaf jag svårt att avgöra. 
En annan kelgris i Les Bleus är ju Kylian Mbappe. Den gängse uppfattningen är att han ser väldigt glad och nöjd ut. Han blev ju även MOTM i denna matchen. 
Den här filmen cirkulerar på X och jag har inte lyckats hitta någon som vet om händelsen verkligen ägde rum, eller om någon händig människa fotoshoppat? Kul är den iaf.
Någon som vet så är kommentarsfältet öppet. 
 


En spelare som jag hoppas mycket på i detta EM, är den förre OL-spelaren Bradley Barcola. 9 minuter fick han mot Luxemburg, det resulterade i en assist. Medan alla pratar om Mbappe, hoppas jag på Barcola, på att han får mer speltid. Inte bara blir det roligare att titta, utan det blir resultat också. Med sin oförfärade spelstil, där han slänger sig in och tar sig fram i små trånga utrymmen, med sina långa "storkben", är han en perfekt spelare att sätta in, särskilt mot defensiva lag. 

Så här ser den slutliga truppen ut, och Deschamps har inte ändrat något.
 
Namn och tröjnummer:

Målvakter (3): 
Alphonse Areola (23), Mike Maignan (16), Brice Samba (1)

Försvarare (8): 
Jonathan Clauss (21), Theo Hernandez (22), Ibrahima Konaté (24), Jules Koundé (5) , Ferland Mendy (3), Benjamin Pavard (2), William Saliba (17), Dayot Upamecano (4)

Mittfält (7): 
Eduardo Camavinga (6), Youssouf Fofana (19), Antoine Griezmann (7), N'Golo Kanté (13), Adrien Rabiot (14), Aurélien Tchouaméni (8), Warren Zaire-Emery (18)

Anfallare (7): 
Bradley Barcola (25), Kingsley Coman (20), Ousmane Dembélé (11), Olivier Giroud (9), Randal Kolo Muani (12), Kylian Mbappé (10), Marcus Thuram (15)

Läget i laget
Kylian Mbappe tränade inte på den sista träningen och det är osäkert om han spelar mot Kanada? Det ska inte vara någon större fara, någon form av rygg-problem?
Adrien Rabiot dras med muskelvärk och har tränat med sjukgymnast. Sparas i denna matchen?
Ousmane Dembélé blev förkyld m feber lagom till matchen mot Luxemburg och satt på bänken den matchen, och han har hållt avstånd och tränat själv sedan dess.
Kingsley Coman, muskelskadad sedan mitten av april, fortsätter sin återhämtning. Han säger att han inte längre känner nån smärta. kanske får han lite speltid i denna matchen? 
Dayot Upamecano, fick en skadekänning i låret och gick ut i halvtid mot Luxemburg. Han känner fortfarande smärta och tränade inte på fredagen.
Aurélien Tchouaméni som har en stressfraktur i mellanfoten (vänster fot) har varit frånvarande sedan 8 maj och fortsätter  sin återhämtning. Deschamps har meddelat att han inte spelar denna matchen. Även Österrike den 17 juni är osäkert?

Detta blir Olivier Girouds sista match i den franska tröjan i Frankrike
Antoine Griezmann vill att han ska firas, vi får se om Deschamps nappar på det. 

Didier Deschamps har nu varit Les Bleus tränare sedan augusti 2012. 
152 matcher, 99 segrar, 29 oavgjorda och 24 förluster. Det ger 65,1% segrar. 
Om Les Bleus slår Kanada på söndag i Bordeaux så blir det hans 100:e seger som tränare.

Den franska startelvan? :
Maignan - Koundé, Konaté, Upamecano, T.Hernandez - Dembélé, Camavinga, Kanté, M.Thuram - Mbappé/Giroud, Griezmann.

Kanadas startelva? :
Crépeau - Laryea, Bombito, Cornelius, Davies - Buchanan, Koné, Eustaquio, Millar - David, Larin

Avspark söndag kl.21.15
Allez Les Bleus! 
 

Birgitta Malmborg2024-06-09 00:00:00
Author

Fler artiklar om Frankrike