Lagbanner
2021-09-04 20:45

Ukraina - Frankrike

Inför Ukraina - Frankrike: Jakten på den försvunna spelglädjen

Inför Ukraina - Frankrike: Jakten på den försvunna spelglädjen

Efter kryss mot Bosnien har Les Bleus rest till Ukraina utan Mbappé.

Frankrike har nu fyra raka kryss, och man har tappat fyra poäng på hemmaplan i VM-kvalet. Ändå leder man sin grupp fyra poäng före kvällens motståndare Ukraina. Därefter hittar vi Finland: sex poäng efter, men med två matcher färre spelade.

Ukraina plockade poäng (1-1) mot Les Bleus redan i våras. Ett halvår tidigare besegrades ukrainarna med 7-1 (!). Så vilken sida har Deschamps lag vaknat på under lördagen?

Det var få saker som stämde mot Bosnien. Från Koundés utvisning till Mbappés skada som håller honom borta från spel resten av samlingen. Bland de självklara startspelarna saknas den här gången Pavard, L. Hernandez, Kanté och Mbappé – alla skadade. Giroud blev aldrig uttagen och testades positiv för covid-19 nästan samtidigt som Mbappé klev av tidigare i veckan.

Det gör att Deschamps ser ut att satsa på 4-4-2 i kväll. Detta med formstarke Tchouaméni från start, det blir i så fall för första gången.

Med alla återbud tar laget nästa ut sig själv i övrigt. Kvällens val blir på topp. Benzema med Griezmann på topp såg ut som en självklar lösning. Under fredagens träning såg dock Real Madrid-anfallaren ut att petas av Martial.

Ändå bortastarka Frankrike (tio raka matcher utan förlust) ställs den här gången mot ett Ukraina med ny förbundskapten. 64-årige Petrakov har ersatt Sjevtjenko och fick med sig ett kryss mot Kazakstan tidigare i veckan. Petrakovs uppdrag är att föryngra landslaget med de spelare han ledde till guld i U20-EM för två år sedan. Än så länge känner vi ändå igen de flesta namnen i startelven.

För Frankrike gäller det att hitta den försvunna spelglädjen. VM-kvalificeringen kommer att ordnas. Nu gäller det att få fart på maskineriet igen.

***

Trolig franska startelva: Lloris – Dubois, Varane, Kimpembe, Digne – Coman, Tchouaméni, Pogba, Rabiot – Griezmann, Martial/Benzema.

Avspark 20:45 lördag 4 september på Olympiastadion i Kiev
TV: C More
 

John Cederblad2021-09-04 10:30:00

Fler artiklar om Frankrike