Lagbanner
La Semaine: #3: Idioter och en en oblyg nykomling

La Semaine: #3: Idioter och en en oblyg nykomling

Vi summerar det bästa och sämsta från tredje omgången i Ligue 1.

Lyon dominerade men hade svårt att träffa mål när man besökte Bordeaux. Aouars aktion som resulterade i en stolpträff var höjdpunkten i en annars trist historia. 


***
Jag såg fram emot Montpelliers fantastiska trio Savanier-Delort-Laborde förra säsongen. Det lossnade aldrig då. I helgen hade de stor show mot satsande Nice. Kanske är det proppen ur? 3-1-segern var odiskutabel och i Nice glänste bara målvakten Benitez. Aldrig ett gott tecken.

Trots stök kring unge Fofana och hans önskan att lämna Saint-Etienne hade laget, med Fofana i startelvan, inga problem att hemmabesegra ett Strasbourg som nu har tre raka förluster i säsongsinledningen.

***

19-årige Geubbels byttes in och avgjorde för ett Monaco där annars Diop dominerade mittfältet. "Det här är allvarligt för fotbollen", konstaterade en rasande Christian i Gourcuff i Nantes efter att gästerna, obegripligt, fått ett mål bortdömt för offside när VAR-kvarnen hade malt färdigt.

Efter förra årets succé och CL-plats fortsätter Rennes att varva upp. Mot Nîmes var det nyförvärvet Guirassy som klev fram när Fotbollsfrankrikes nya kelgris Camavinga hade en dålig dag på jobbet.

Publiklaget Lens är ingen blyg nykomling. Med trebackslinje och tre anfallare öser man på. Nu följde man upp segern mot PSG med att bortabesegra Lorient. 2-3 var smickrande siffror, för Lorient.

Lille smyger med i toppen utan att göra något väsen av sig, än. Ett vackert kollektivt anfall i slutminuterna och ett avslut från Luiz Araujo, det räckte för att besegra Metz.

"Rakt upp i krysset", blev rubriken i L'Equipe efter att Irvin Cardona stått för en kandidat till säsongens mål i den 95:e minuten. Annars inte mycket att skriva hem om när Brest besegrade jumbon Dijon. Efter ett halvår utan mål fick Angers-anfallaren Bahoken till det mot Reims. Det målet räckte för att krisande Angers skulle plocka en viktig trepoängare.

"Det här är matchen någon glömt på 80-talet och dammat av", sa en vän. PSG-Marseille nådde till slut alla löpsedlar. Di Marias loska på Alvaro var bara inledningen. Till slut hade vi fem utvisningar, en Neymar som anklagade nämnde Alvaro för rasism, fortsatt kaos mellan spelare och klubbar på sociala medier - och den första OM-segern mot PSG på nio år.

Ett dominant men allt nervigare Paris fick aldrig till det i vad som till slut blev en boxningsmatch. "Idioter", blev rubriken till L'Equipes ledare under måndagen. "Skammens match" menade Marca.

Precis som vanligt var dock sättet som Marseille avgjorde på: en frispark från Payet damp ner på Thauvins fötter för vidare transport i mål.
Se målet och bråken här.

Se sammandraget från tredje omgången:
 

Omgång 3:
Bordeaux-Lyon 0-0
Montpellier-Nice 3-1
Saint-Etienne-Strasbourg 2-0
Lille-Metz 1-0
Angers-Reims 1-0
Lorient-Reims 2-3
Dijon-Brest 0-2
Nîmes-Rennes 2-4
Monaco-Nantes 2-1
PSG-Marseille 0-1

John Cederblad2020-09-15 10:30:00

Fler artiklar om Frankrike