Lagbanner
Les Bleus och Nations League i oktober

Les Bleus och Nations League i oktober

Efter den kommande helgen är det återigen landslagsuppehåll. Didier Deschamps släppte igår det uttagna franska laget. Nu utan båda de "internationellt pensionerade" spelarna, Giroud och Griezmann, men även utan Kylian Mbappé!

Den 24 september åkte Mbappé på en lårskada under Real Madrids match mot Alaves. Då sa infon att han skulle kunna vara borta i 3 veckor och att han skulle missa La Liga-matchen mot Atlético de Madrid och eventuellt Champions League-matchen mot Lille.
Men, men...8 dagar senare kom han in i min.57 i Real Madrids CL-match mot Lille. En match som slutade 1-0 till Lille. 

Tendensen är att tränaren, i samförstånd med spelaren och troligen med Real, väljer att låta sin kapten fortsätta sin konditionsträning i Madrid under landskampsuppehållet. Det glädjer ju säkert Mbappé som ju inte är känd för att gilla att träna....

- Han har ett problem som inte är allvarligt, men som kräver behandling för att kunna återhämta sig ordentligt, förklarade Deschamps.
Deschamps sa även att Mbappé inte "var i de bästa förhållandena psykologiskt av olika anledningar" under det förra landslagsuppehållet. 
Trots att Mbappé nämns som skadad, så lär han vara med i Real Madrids trupp som ska spela match mot Villarreal i helgen?

N'Golo Kanté är inte heller där eftersom även han hade ett fysiskt problem med en lårmuskel i förrgår, som kräver behandling.

I stället "dammar DD av" Chelsea-spelarna, anfallaren Christopher Nkunku och backen Wesley Fofana.
Nkunku har spelat 117 min. i PL denna säsongen och det är 1 år och 4 månader sedan han spelade i Les Bleus senast. 
Fofana har spelat 507 min. med Chelsea i PL och han har varit borta lika länge från Les Bleus som Nkunku. 

Deschamps kallade trupp 
 


Denna gången ska Les Bleus möta Israel och Belgien

Israel - Frankrike

Avspark för denna match äger rum på Bozsik Aréna i Budapest, torsdagen den 10 oktober, klockan 20:45. De två lagen har redan mötts 9 gånger sedan 1988, den senaste matchen mellan de två lagen spelades den 30 mars 2005 och slutade oavgjort (1-1).

Belgien - Frankrike

Denna matchen spelas på Stade Roi Baudouin i Bryssel på måndagen den 14 oktober, klockan 20:45. De två lagen har redan mötts 77 gånger sedan 1904, den sista matchen mellan de två lagen vanns av Frankrike, måndagen den 9 september 2024 (2-0).

********
Frankrike ligger efter två matcher, tvåa i sin grupp med 3 poäng. Etta ligger Italien med 6 poäng. Belgien trea, även dom med 3 poäng, sist Israel med 0. 

Nu ska DD utse en ny kapten, kan möjligen bli målvakten Mike Maignan?

Birgitta Malmborg2024-10-04 18:00:46
Author

Fler artiklar om Frankrike