Lagbanner
LISTA: Spelarna i Ligue 1 med utgående kontrakt

LISTA: Spelarna i Ligue 1 med utgående kontrakt

Vilka spelare hemmahörande i Ligue 1 står utan kontrakt till sommaren? Ta del av följande lista bestående av 20 av de största och mest intressanta namnen.

Slutligen har det nu blivit dags att bege oss till Frankrike för att se över vilka spelare i Ligue 1 som har utgående kontrakt. Något överraskande har PSG ett flertal namn med på listan och deras sportchef lär ha en del att göra under den närmsta framtiden.
 
Vi hittar även några spelare som en gång i tiden huserade på de brittiska öarna samt en svensk som snart ser ut att tacka för sig. Håll till godo!

Edinson Cavani – Paris Saint-Germain 
Tidigare under vintern såg anfallaren ut att vara så gott som klar för Atlético Madrid. Dock uppges PSG vägra släppa sin uruguayan och den spanska huvudstadsklubben ska därför ha börjat se sig om efter andra alternativ. Skulle en flytt inte bli av i januari blir den det defintivt till sommaren – oavsett om det blir till Atlético eller inte. 
 
Thiago Silva – Paris Saint-Germain 
Den rutinerade mittbacken har varit PSG trogen i snart åtta år och bär till vardags lagkaptensbindeln runt sin vänsterarm. Det återstår att se hur länge till han kommer göra det, men förmodligen är klubben villiga att behålla sin kapten minst en säsong till. Annars kanske en återförening med Zlatan Ibrahimovic i AC Milan ligger nära till hands.
 
Thomas Meunier – Paris Saint-Germain 
Belgaren och PSG verkar sedan en tid tillbaka kommit överens om att gå skilda vägar i sommar då han ständigt ryktats bort utan något snack om att en kontraktsförlängning skulle vara aktuell. Manchester United, Arsenal och Inter är några av klubbarna som uppgetts vara sugna på högerbacken.
 
Layvin Kurzawa – Paris Saint-Germain 
Det blev aldrig någon succé i huvudstaden för vänsterbacken och precis som i fallet Meunier verkar det som att parterna beslutat sig för att ta adjö av varandra. Intresse saknas dock inte för 27-åringen som kopplas samman med Inter, Tottenham och West Ham för att nämna några av klubbarna.
 
Eric Maxim Choupo-Moting – Paris Saint-Germain 
Förvåningen var stor när det stod klart att PSG värvat anfallaren på övergångsfönstrets sista dag för snart två år sedan. Allt som oftast har han fått agera inhoppare men har ändå lyckats hitta nätet en del gånger. Till sommaren lär 30-åringen dock få se sig om efter en ny arbetsgivare.
 
Adil Aouchiche – Paris Saint-Germain 
Knappt 17 år fyllda fick mittfältaren i somras göra sin debut i Ligue 1. Sedan dess har det inte blivit några fler framträdanden, men han betraktas ändock som ett namn för framtiden och klubben uppges vara beredda att inleda samtal om en förlängning.
 
Jakob Johansson – Rennes 
Den svenske olyckskorpen kan snart vara tillbaka på svensk mark igen då han sägs vara ytterst nära en återkomst till IFK Göteborg efter fem år utomlands. Lär kunna presenteras inom en väldigt snar framtid.
 
Loic Remy – LOSC Lille 
Chelsea, Lyon och Marseille är några av klubbarna som anfallaren representerat under sin karriär. Sedan ett och ett halvt år tillbaka håller han till i Lille och fortsätter mest agera inhoppare. Dock kan han snart vara ett minne blott där då ett par turkiska klubbar rycker i honom och vill ha över honom redan nu i januari.
 
Yaya Sanogo – Toulouse 
Jodå, det är samma Sanogo som tillhörde Arsenal i fyra års tid även om han allt som oftast var utsänd på lån. Nu har anfallaren snart spenderat tre år i Toulouse och har ett helt okej facit under sin tid där. Frågan är bara om det blir några fler säsonger där eller om det till sommaren är dags att se sig om efter ett nytt äventyr.
 
Yohan Cabaye – Saint-Etienne 
Efter att ha gjort stora avtryck hos Newcastle valde PSG att slanta upp rejält för mittfältaren. Där skulle han dock inte lyckas lika väl som på de brittiska öarna och redan efter ett och ett halvt år lämnade han den franska huvudstadsklubben. Sedan dess har hans karriär gått rejält i stå och inte heller i Saint-Etienne har han lyckats hitta tillbaka till sitt forna jag.
 
... och så ytterligare tio namn:
Jemerson
– AS Monaco
Walter Benitez – OGC Nice
Mapou Yanga-Mbiwa – Lyon
Patrick Burner – OGC Nice
Isaac Lihadji – Marseille
Naldo – AS Monaco
Arnaud Lusamba – OGC Nice
Jimmy Briand – Bordeaux
Christophe Jallet – SC Amiens
Mathieu Bodmer – SC Amiens

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-14 13:30:00
Author

Fler artiklar om Frankrike