0 - 2

Med låg puls i Kazakstan

Frankrike behövde inte ta ut sig för att vinna på Astana Arena.

Det blev ingen trebackslinje, utan den vanliga 4-2-3-1-uppställningen. Vi hade tippat att två utespelare skulle bli kvar från elvan i onsdags mot Ukraina. Det blev bara en: Griezmann. I övrigt såg vi nio helt nya fransmän från start mot Kazakstan.

Det slog inga gnistor om Griezmann & co och konstgräset fick inga nya franska vänner. Ändå, det var seriöst i presspelet, Frankrike höll boll och Kazakstan fick inte till någon farlighet i första halvlek.

Dembélé, mycket delaktig i spelet, slog in 0-1 elegant framspelad av United-duon Pogba och Martial.

En minut innan pausvilan hamnade hemmabacken Maliy i centrum två gånger om. Först för att han mirakulöst räddade på mållinjen när Martial skulle nicka in bollen i öppet mål. På den efterföljande hörnan klev samma Maliy fram igen. Han försökte ducka men nickade lite märkligt in 0-2 i eget mål.

***

En offsidestående Griezmann gjorde ett bortdömt 0-3-mål och Martial fastnade med foten i plastmattan de första fem minuterna av andra halvlek. Det såg tydligen värre ut än det var. United-anfallaren kom tillbaka, men bara i några minuter.

Deschamps började fundera på Bosnien-matchen när han bytte ut Martial, Pogba och Griezmann redan efter 59 minuter. In med Mbappé, Ben Yedder och Rabiot.

Les Bleus kontrollerade sedan matchen, eller så självdog den. Kazakstan hade inga organiserade anfall. Dembélé halkade dråpligt när han skulle slå en hörna. Mbappé missade en straff han själv provocerat fram när han tacklades bakifrån.

Mbappé testade Mokin en sista gång på övertid. I övrigt handlade det om att spela av 90 minuter plus övertid och att undvika snedsteg på konstrgräset.