Lagbanner
2021-10-10 20:45

Spanien - Frankrike

Ny spelglädje och final för Frankrike

Ny spelglädje och final för Frankrike

Efter att ha vänt mot Belgien i semifinal möter man nu Spanien i finalen.

Torsdagens semifinal  i Nations League mot Belgien fick antagligen det perfekta scenariot för Frankrike. Underläge 0-2 efter en timme blev till 3-2-seger för sedan ett halvår ganska energifattigt Les Bleus.

Så klev Benzema fram, Mbappé revanscherade sig för den missade EM-straffen och nye Theo i brödraparet Hernandez avgjorde med en fullträff från vänstern. Formsvackan över

Nu är det dags för final mot ett spännande Spanien och Frankrike har ändå en del att justera. Ett perfekt scenario – men ingen perfekt match mot Belgien.

Det mesta talar för att förbundskapten Deschamps behåller sin trebackslinje från tidigare i veckan. Den såg inte samspelt ut senast och ska vi tro de sista träningarna är Kimpembe tillbaka under söndagen.

Ännu mer spännande: det centrala mittfältet utan Kanté. Belgarna kom oftast i numerärt överläge i torsdags vilket tvingade Pogba ner i planen. Sedan dess har Rabiot lämnat återbud efter ett positivt covid-test. Monacos formstarke Tchouaméni måste vara den perfekte ersättaren. Hans inhopp lovade i alla fall gott.

På topp finns inget att fundera på. Mbappé med spelglädjen tillbaka, Benzema i målform och Griezmann som backar upp dem. Går det att få bättre, på pappret? Dags för den sistnämnde att kliva fram i kväll kanske. Griezmann gör då med största sannolikhet sin 100:e landskamp,

Finalmotståndarna Spaniens ”reconstruction” har gått snabbare än många trott. Det man visade upp mot EM-mästarna Italien visar att Frankrike kommer att få jobba för målen.

Vi håller ett extra öga på Aymeric Laporte, fransmannen som bytte landslag i våras och nu ska möta sitt hemland för första gången. Manchester City-backen var ofta förbisedd av Deschamps. När han väl blev uttagen satte skada stopp för medverkan. Nu är det Agen-sonen som ska hjälpa till att stoppa den franska anfallstrion.

Möjlig fransk startelva: Lloris – Koundé, Varane, Kimpembe – Pavard, Pogba, Tchouaméni, T. Hernandez – Griezmann – Mbappé, Benzema.

Avspark 20:45 söndag10 oktober i Milano, Italien.
TV: C More Fotboll / TV12

 

John Cederblad2021-10-10 08:30:00

Fler artiklar om Frankrike