Lagbanner
OS 2024: Inför Nya Zeeland - Frankrike
Guillaume Restes, en framtidsman!?

OS 2024: Inför Nya Zeeland - Frankrike

Så är det dags för sista gruppspelsmatchen. Nu har laget rest tillbaka till Marseille för att ta sig an Nya Zeeland. Det finns redan spekulationer om att få se Frankrike spela semi mot Spanien på Lyons Groupama Stadium, men först har vi ett par stadier kvar att passera.

Jag var lite väl snabb när jag utlovade att Les Bleus skulle vara klara för kvartsfinal vid en ev. vinst. Frankrike vann, med mycket möda och stort besvär, mot Guinea med 1-0. 
Mateta gjorde fortfarande ingen glad, Lacazette var mer osynlig än tidigare. Den ende som förtjänade lite jubel var Michael Olise. Vilken spelare han är!! 5 matcher, 4 mål och 3 assists sen träningsmatcherna inför, och OS, började.
Grattis till en kanonvärvning, Bayern M. 
Det var Kiliann Sildillia som gjorde det enda målet mot Guinea, framspelad av … Olise!

Vann gjorde även USA, över just Nya Zeeland, så inför sista matchen ser ställningen ut så här:
 


Men i denna matchen klarar Frankrike i alla fall första platsen i gruppen om man spelar oavgjort. 
Det ska mycket till om Frankrike inte ska kvalificera sig. 
Enligt L'Equipe så krävs det en förlust med tre mål mot Nya Zeeland, medan USA då måste vinna med tre mål över Guinea.
I kvartsfinalen möter man något av lagen i grupp B. 
Slutar Frankrike 1:a så möter man laget på plats 2. Slutar man 2:a så blir det ju då laget på 1:a platsen. 
Grupp B består av Argentina, Marocko, Ukraina och Irak, just nu i den ordningen, men alla har 3 poäng. 
Marocko-Irak och Ukraina-Argentina spelar också på tisdagen, men kl.17.00. 
********
Frankrike har fortsatt en del problem. Mot Guinea hade man tur, dom hade bollen i mål två gånger, men fick målen bortdömda efter VAR-granskning. 
Guillaume Restes, Toulouse unge målvakt är en som anses ha tur med stolparna. Förra säsongen räddade dom honom 35 ggr! 
- Om anfallarna skjuter på stolparna är det också för att det är Guillaume i målet, han är skrämmande, menar Loïc Badé.
- Genom min positionering är det sant att jag ibland kan få anfallarna att skjuta i stolparna, bekräftar Restes. Men det är mest tur, det ska vi inte dölja. 

Thierry Henry
När man har chanserna mot ett lågt block, om man inte gör mål tidigt blir det svårt. När man missar dem hamnar man tyvärr i en situation där de börjar få självförtroende, spelar bra och sätter oss i fara. Vi måste "döda", annars tappar du energi. Det är fortfarande bättre att ha sex poäng. Michael (Olise) gjorde skillnaden igen. Vi valde att isolera honom till höger vid ett tillfälle och det lönade sig. Han lyckas göra några ganska extraordinära saker med sin fot. Men, om vi vill gå hela vägen måste vi vara effektiva på båda ytorna och inte låta dem andas. Om du vill få en titel måste du lära dig att "döda"! 

Thierry Henry säger att man kommer att rotera i denna matchen. Det är mellan 35-40 grader varmt nere i Frankrike nu och några av de endast 18 spelarna har lite problem. I början av träningen på måndagen så sprang Loïc Badé, Alexandre Lacazette, Enzo Millot, Manu Koné och Kiliann Sildillia vid sidan av de andra spelarna.

Henry kallade i helgen tillbaka två av de reserver som kallats hem av sina lag, men som ändå skulle finnas tillgängliga.
Chrislain Matsima och Andy Diouf. Monacos back och Lens dm. De kommer att ersätta Enzo Millot, Stuttgarts mittfältare skadades i fotleden under söndagens träning. Han kommer dock att stanna kvar i gruppen, så kanske inget jätte-allvarligt.

Så här tippar L'Equipe att lagen kommer att starta:
 
Notera att Lacazette, Sildillia och Badé är avstängda nästa match om dom får ytterligare ett gult kort. 

Jag kan f.ö tillägga (kom på att jag glömt), Thierry Henry's assisterande tränare heter Gerald Baticle och har tidigare bl.a varit assisterande i OL, åt Bruno Génésio, Rémi Garde, Rudi Garcia, Hubert Fournier och Sylvinho. Så Baticle känner många av spelarna i laget sedan tidigare. Särskilt de fyra från Lyon (Lukeba, Lacazette, Lepennant, Cherki). 

Avspark tisdag kl.19.00 
HÄR kan man se vart matcherna visas. 
Allez Les Bleus! 

Birgitta Malmborg2024-07-30 10:08:33
Author

Fler artiklar om Frankrike