Lagbanner
PSG – Basaksehir: ny avsparkstid – nytt domarteam
Danny Makkelie har ögonen på sig när det är dags för avspark igen.

PSG – Basaksehir: ny avsparkstid – nytt domarteam

Pierre Achille Webo utsatt för rasism av fjärdedomaren. Matchen spelas i stället under onsdagen.

UPPDATERING 13:10:

Matchen mellan PSG och Istanbul Basaksehir har fått en ny avspark: 18:55 under onsdagen.

Uefa har bytt ut hela domarteamet. Kvällens match kommer att ledas av holländaren Danny Makkelie. Han dömde PSG senast för två veckor sedan när parisarna besegrade Leipzig. Detta efter en omdiskuterad straff där Di Maria gick omkull.

PSG kommer till avspark redan klara för åttondelsfinal i Champions League då Leipzig besegrade Manchester United med 3-2.

Det blir inga 90 minuter på Parc des Princes. Matchen återupptas i den 13:e minuten. Förutom att det rumänska domarteamet saknas blir det med samma aktörerer som under tisdagen:

PSG: Navas – Marquinhos, Danilo, Kimpembe – Florenzi, Rafinha, Paredes, Verratti, Bakker – Mbappé, Neymar.

Basaksehir: Günok – Rafael, Ponck, Topal, Kaldirim – Ozcan, Tekdemir, Kahveci – Gulbrandsen, Crivelli, Türük.

***

FRÅN TISDAGSKVÄLLEN:


Efter att det hettat till vid gästande Istanbul Basaksehirs bänk begav sig matchens rumänske huvuddomare dit för att dela ut ett rött kort till Pierre Achille Webo. Den tidigare anfallaren från Kamerun tillhör nu det turkiska lagets tränarstab.

Webo menade dock att fjärdedomaren behandlat honom rasistiskt. Matchen avbröts då ledare och spelare, till synes ledda av Demba Ba, vägrade att fortsätta. Både PSG- och Basaksehir-spelare försökte gemensamt reda ut vad som hänt. Efter att Uefas kontrollant tagit en diskussion med de inblandade valde båda lagen att lämna Parc des Princes gräsmatta.

Matchen avbröts efter knappt 15 minuter spelade.

Diskussioner om att flytta fjärdedomaren till VAR-bussen och därmed låta honom byta plats med VAR-domaren godkändes inte av spelarna. Det hävdar franska RMC Sport.

Enligt samma tv-kanal lyckades Demba Ba (Istanbul Basaksehir) och Marquinhos (PSG) därefter komma överens om att spela och om att gå ut på planen hand-i-hand i en protest mot rasism. Förslaget uppges dock inte ha godkänts av alla de gästande spelarna.

Först strax efter klockan 23 kom så beskedet att matchen kommer att spelas under onsdagen, med ett nytt domarteam: avspark 18:55. Detta återigen enligt franska RMC Sport. Efter att Leipzig besegrat Manchester United med 3-2 är PSG redan klara för åttondelsfinal i Champions League.

John Cederblad2020-12-09 13:10:00

Fler artiklar om Frankrike