Lagbanner
2022-03-29 21:15

Frankrike - Sydafrika

Snart går det franska VM-tåget
Jonathan Clauss ska spela till sig en plats i VM-truppen.

Snart går det franska VM-tåget

Upp till nio byten i elvan mot Sydafrika när Deschamps inventerar inför VM.

Vi har Nations League i sommar och fler matcher till hösten – ska man som nykomling med till VM i Qatar bör man ändå prestera i mars. Längre fram kommer det att handla om finjusteringar och kanske, kanske en överraskande joker. Detta om vi ska följa hur förbundskapten Deschamps brukar arbeta.

I brist på skönspel så bjöd fredagskvällen på en riktig genomkörare mot Elfenbenskusten. Giroud och Tchouaméni stod för målen när Les Bleus vann, 2-1.

Ska vi tro de sista träningarna så ser Frankrike ut att ändra i startelvan så att bara Varane och Griezmann blir kvar från senast. Resten kan bli nya ansikten när Deschamps inventerar inför VM.

Sedan september 2021, via Nations League-segern och fram till i dag har Frankrike övertygat, och man har oftast gjort det med en trebackslinje. Det ger möjliga rockader när VM-truppen ska ta ut.

Därför är vi mest spända på att få se två av fredagens inbytta debutanter från start i Lille under tisdagskvällen. William Saliba fick en halvtimme på planen mot Elfenbenskusten. Marseille-försvararen lär spela högt i kväll. Les Bleus har alternativ centralt i försvaret. Nu eller aldrig för Saliba?

För Jonathan Clauss är läget annorlunda. Han fick fem minuter i fredags i sin debut och Clauss är redan 29 år gammal. Men om Frankrike har ett problemområde så är det på högerkanten. Dubois och Pavard (ej med nu) har haft svårt att övertyga och ingen av dem lär tjäna på att flyttas upp ett hack i planen.

Den offensivare wing-backspositionen är i stället som klippt och skuren Kingsley Coman och för Lens-spelaren Jonathan Clauss som lär spela för fortsatt förtroende på ärkerivalen Lilles gräsmatta i kväll.

Möjlig fransk startelva (nya sedan i fredags i fet stil): Maignan – Saliba, Varane, Kimpembe – Clauss, Rabiot, Kanté, Digne – Griezmann – Mbappé, Ben Yedder.

Avspark: 21:15 tisdag 29 mars på Stade Pierre-Mauroy i Lille.
TV: C More

 

John Cederblad2022-03-29 10:00:00

Fler artiklar om Frankrike