Lagbanner
2021-06-08 21:10

Frankrike - Bulgarien
3 - 0

Stabilt genrep för Frankrike
Benzema fick kliva av. Giroud hoppade in och gjorde två mål.

Stabilt genrep för Frankrike

Les Bleus dominerade och vann mot Bulgarien. Benzema klev av skadad.

Den väntade startelvan satte press direkt på Bulgarien. Detta på ett Stade de France där man klämt in 5 000 åskådare.

Det tog ändå en halvtimme att få in 1-0. Griezmann cykelsparkade via bortaförsvarare för det första målet. Les Bleus playmaker gjorde i kväll sitt 37:3 mål sin 48:e raka landskamp – ett tecken gott som något på vem som är nyckelspelaren i Deschamps landslag.

Naumov stod för flertalet spektakulära räddningar. Lloris i hemmamålet hade inte ett enda avslut emot sig i en första halvlek där Bulgarien knappt hade ett organiserat anfall.

 Det negativa som hände var i stället att Benzema klev av med vad som såg ut som en kraftig lårkaka. Detta efter att återigen ha visat upp fint samspel med både Griezmann och Mbappé. In med Giroud.

Vi får se hur det är med Benzema. Deschamps rapport i halvtid var ändå lugnande. Förbundskaptenen ville inte ta några risker en vecka före EM.
Det är en lårkaka precis ovanför knäet. Han kände att det stelnade snabbt och bad om att få kliva av.”

***
Matchbilden var den samma när andra halvlek började. Digne klev in. Frankrike fortsatte sin höga press och belägring av offensivt straffområde.

Tillställningen tappade fart och byten gav speltid åt Lemar och Dembélé.

Farten ökade igen. Fransmännen såg ut att ha roligt på planen, det händer inte varje matchkväll. Till slut hittade Pavard inhopparen Giroud som styrde inlägget i mål för 2-0.

En ny inhopparfestival avslutade matchen när Lemar hittade Ben Yedders. Anfallarens millimeterpassning fick Giroud styra in för 3-0.

***

Les Bleus har spelat två uppladdningsmatcher utan att släppa in mål, nästan utan att släppa till målchanser. Men motståndet har varit Bulgarien och Wales –Frankrike är i samma EM-grupp som Tyskland och Portugal.

Vi får se hur grunduppställningen i 4-4-2 med diamantformat mittfält fungerar när trycket blir större och när motståndet också vill hålla i bollen. Försvarsspelet har inte riktigt suttit som de ska de få gånger Varane & co testats.

Kantés placering på planen har varit uppe till debatt i veckan. Den här gången var det tydligt att han agerade som ”sexa” framför backlinjen i spelet utan boll – och att han hade större frihet när bollen var Frankrikes.

Nu håller vi tummarna för att Benzemas lårkaka släpper snabbt och laddar för Tyskland i München. Det blir antagligen inte knepigare än så. Även om världsmästarna går in som favoriter. Eller kanske just därför?


***

Frankrike – Bulgarien 3-0 (1-0)
1-0 Griezmann (29)
2-0 Giroud (83)
3-0 Giroud (90)

Frankrike: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernandez (Digne, 46) – Kanté (Lemar, 65) – Pogba, Tolisso(Sissoko, 84) – Griezmann (Dembélé, 65) – Benzema (Giroud, 41), Mbappé (Ben Yedder, 84).
 

John Cederblad2021-06-08 23:07:00

Fler artiklar om Frankrike