Lagbanner
”Större chans Neymar lämnar än Mbappé” – så är läget i PSG

”Större chans Neymar lämnar än Mbappé” – så är läget i PSG

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Paris Saint-Germain var en av de sista professionella klubbarna att spela innan fotbollen världen över började ställas in. Andreas Karlsson berättar för oss vad föreningen gör för samhället och om Neymar och Mbappé eventuellt kommer lämna i sommar.
 
Hur har PSG drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- För PSG:s del är allt inställt och med tanke på den mängd utländska spelare som finns i PSG har just de utländska spelarna flyttat hem till sina hemländer under denna tid. Det senaste är också att spelarna som tjänar mest i ligan kan komma att få se en minskad lön på 50 procent och det lär drabba PSG då man har den absolut högsta lönelistan i ligan. Klubben gör det de kan med att donera till sjukvården och har även fått med sig några av sina sponsorer att göra detsamma.
 
Finns det något du anser man bör göra framöver? 
- Det är väl lätt att vara efterklok, men att ha tillåtit en samling utanför Parc des Princes i samband med matchen mot Dortmund var väl inte det smartaste, därifrån vet vi att folk har blivit smittade. Annars tycker jag PSG följt de direktiv man fått.
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
- Svårt att se in i framtiden när den är så oviss. Själv har jag väldigt svårt att se hur man skulle kunna återuppta ligan till exempel i sommar, hur blir det då med den kommande säsongen samt spelarledigheten? Antingen avslutar man ligan som den är nu eller stryker man säsongen helt och hållet.
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben?

- Koulibaly från Napoli är det namn som florerar mest just nu när det kommer övergångar in för PSG. Och det känns som det är honom man kommer gå efter, sedan är det även en del rykten om att PSG tänker aktivera den utköpsklausul som finns i Icardis lånekontrakt. Cavani sitter på utgående kontrakt och kommer lämna gratis i sommar. Sedan har den årliga Neymar-sagan dragit igång där Barcelona sägs vilja köpa tillbaka brassen, som dock ska tas med en nypa salt. Mbappé skriver media om men där säger ägaren att det inte finns en chans att han lämnar och vi som följer PSG vet att Mbappé inte lämnar, man förhandlar nytt kontrakt med honom. Det är större chans att Neymar lämnar än Mbappé.
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du PSG gör under sommarens övergångsfönster?
- Jag är en förespråkare för att använda klubbens ungdomsakademi mer, det som PSG behöver är ytterbackar och där har vi ett par unga som redan visat att de håller. Det behövs inte spendera en massa pengar, utan mer fylla de hål som finns. Men att aktivera Icardis utköpsklausul är ett måste och det första som jag tycker klubben ska göra. Sedan beror det på om Barcelona hostar upp över 200 miljoner euro för Neymar eller inte, ja då ändras scenariot helt.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-11 17:00:00
Author

Fler artiklar om Frankrike