Lagbanner
2022-03-25 21:15

Frankrike - Elfenbenskusten
2 - 1

Tchouaméni glänste i Marseille

Tchouaméni glänste i Marseille

Ett franskt mål på övertid avgjorde en intensiv match mot Elfenbenskusten.

I brist på skönspel fick Les Bleus en ordentlig genomkörare när Elfenbenskusten besökte ett fullsatt Stade Vélodrome i Marseille. Intensiteten var högre än vad vi brukar se i vänskapslandskamper – chanserna få.

Pépé hade lekstuga med Lucas Hernandez innan han pricksköt in 0-1 ur dålig vinkel via Lloris första stolpe.

I Mbappés (sjuk) och Benzemas (skadad) frånvaro tackade Giroud för förtroendet och nickade in kvitteringen bara tre minuter senare. Detta efter ett perfekt inlägg från Théo Hernandez.

Elfenbenskusten stod upp bra. Lagen turades om att dela på initiativet när Frankrike fick kämpa med att få kontroll på gästernas mittfält med Sangaré-Seri-Kessie.

Segermålet kom först på övertid. En hörna slagen av inbytte Guendouzi seglade över Kossounous huvud och nådde i stället Tchouaménis panna för 2-1.

***

I korthet:
- Vi vill se mer av Nkunku, men hans debut i landslaget blev inte vad vi hoppats. Både han och Griezmann kan bättre än så här och Nkunku hamnade ofta på mellanhand.

- En del var oroliga för att Pogba och Tchouméni är för lika för att spela ihop på mittfältet. Under fredagen föll det väl ut. Den sistnämnde övertygade, var matchens lirare och stod för Frankrikes avgörande mål. Till nästa match blir det Pogba eller Tchouaméni när Kanté är tillbaka?

- Giroud närmar sig Thierry Henrys målrekord i Les Bleus. Olivier står nu på 47 fullträffar. Det är fyra färre än Henry.

- Saliba gjorde en bejublad debut i backlinjen (vi befann oss på hans normala hemmaarena). Blir han en naturlig back-up till Varane även i fortsättningen?

- Kvällens sista debutant, Clauss, fick bara fem minuter. Vi behöver mer för att bilda oss en uppfattning. Men fortsätter Deschamps med trebackslinje känns Coman och Clauss som wing-back-alternativ mer intressant än Dubois/Pavard.

Frankrike – Elfenbenskusten 2-1 (1-1)
0-1 Pépé (19)
1-1 Giroud (22)
2-1 Tchouaméni (90+3)

Frankrike: Lloris – Koundé, Varane (Saliba, 59), L. Hernandez – Coman (Clauss, 89), Tchouaméni, Pogba (Rabiot, 89), T. Hernandez – Griezmann (Guendouzi, 75) – Nkunku (Ben Yedder, 75), Giroud.
 

John Cederblad2022-03-26 10:25:00

Fler artiklar om Frankrike