Lagbanner
Träningsmatch inför OS i Paris 2024: Frankrike - Dominikanska Republiken

Träningsmatch inför OS i Paris 2024: Frankrike - Dominikanska Republiken

Efter att ha spelat en förberedelsematch mot Paraguay (grupp D) så är det nu dags att testa sig mot Dominikanska Republiken som ska spela i grupp C när OS väl startar. Den 17 juni möter man till sist Japan, som också kommer att spela i grupp D.

Till att börja med så kan jag berätta att Thierry Henry kompletterat gruppen med en tredje överårig spelare, nämligen Loïc Badé. Högerfotad mittback, 24 år gammal fransman med rötter i CIV. Har spelat 33 matcher med Sevilla den gångna säsongen. 
Medan försvaret var den starka delen i herrlandslagets EM-lag, så var försvaret det svagaste i OS-laget i matchen mot Paraguay. Det märktes bl.a på att förre OL-spelaren Castello Lukeba mycket enkelt blev fråntagen bollen och det var Paraguay som gjorde det första målet efter endast 3-4 minuter. Hans backpartner då var Monacos Chrislain Matsima. Denne är nu på reservlistan. 

Thierry Henry gjorde åtta ändringar i matchen mot Paraguay. Alla spelarna i det franska OS-laget fick speltid utom Loïc Badé och Maghnes Akliouche, samt Théo De Percin, tredje-målvakten (reserv).

Man har fortsatt att jobba och som det ser ut nu så blir det Sildillia som spelar på högerkanten och mittbackarna Loïc Badé och vänsterfotade Castello Lukeba (Leipzig) som startar. 
Till vänster är Bradley Locko (Brest) ett steg före Adrien Truffert (Rennes).

Michael Olise var i helgen i München och skrev på för Bayern München, för 5 år och mer än 60 m€. BM, som för en månad sedan nekade vänsteranfallaren Mathys Tel att spela i OS, accepterar att Olise deltar i de olympiska spelen. Vilket innebar en stor lättnad för Thierry Henry. Olise förväntas vara en startspelare bakom Alexandre Lacazette och Jean-Philippe Mateta. 
Olise hade kunnat välja att spela i både Nigeria, Algeriet och England men ville spela för Frankrike
Ralf Rangnick, tränare för det Österrike som överraskade i EM säger:
- Jag älskar honom. Om han bara kunde ha haft österrikiska rötter! Den här spelaren är exceptionell. Han är snabb, stark i sina dribblingar, tekniskt begåvad och han jobbar på att inte tappa bollen. Varje gång jag såg honom spela, hade han ett leende. 
Olise kom tillbaka till Frankrike på tisdagen och kommer att spela i denna matchen på torsdagskvällen. 

En som däremot inte är där är Mateta. Hans klubb, Crystal Palace, har tillfälligt kallat hem honom till London för att utföra en serie medicinska tester inför säsongen. Han beräknas vara tillbaka på fredag.

F.ö så ser det ut som att Henry nu kan andas lite lättare. 
Den slutliga listan över spelare ser nu ut att vara definitiv. 
 


En liten påminnelse, så här ser ju grupperna ut:

Grupp A: Frankrike, Nya Zeeland, USA, Guinea
Grupp B: Irak, Argentina, Marocko, Ukraina
Grupp C: Spanien, Egypten, Dominikanska Republiken, Uzbekistan
Grupp D: Japan, Mali, Paraguay, Israel

Les Bleuets startar sitt OS mot USA, den 24 juli i Marseille.
*******
Personligen så förväntar jag mig en härlig fransk match, även om det endast är en träningsmatch, något helt annat än det lidande jag "utsatts" för under EM. 
Jag bara hoppas att streamen uppför sig bättre än under matchen mot Paraguay, då funkade den bara bra i 40 minuter. 
Jag är så tacksam och glad över att Henry valde ut Lacazette. Franska ligans näst bäste franska målskytt den gångna säsongen, totalt utesluten av Deschamps sedan 2017.
(Kolo Muani 44 matcher, 12 mål, 6 assists / Alex 35 matcher, 22 mål, 5 assists). 
Jag hoppas att Frankrike vinner OS, allra mest för Lacazettes skull! 
 
Den här träningsmatchen spelas på torsdagskvällen kl.21.15. 

Allez Les Bluets! 

Birgitta Malmborg2024-07-10 22:55:22
Author

Fler artiklar om Frankrike