Lagbanner
UEFA Nations League: Belgien - Frankrike
I matchen mot Israel gjorde Nkunku sitt första mål i Les Bleus tröja.

UEFA Nations League: Belgien - Frankrike

Frankrike ligger, efter vinstmatchen mot Israel, kvar på sin andraplats i Grupp 2. Nu är det dags för returmatchen mot Belgien. Den första matchen vann Les Bleus med 2-0.

Matchen mellan Israel-Frankrike slutade 1-4. Inte alls det bästa jag sett från Les Bleus, men absolut det bästa på länge. Mer av ett kollektiv som ville göra saker ihop. 
Vi ska inte glömma att Israel är rankade 79:e nationen i världen.

- När vi vinner är motståndaren svag och när vi förlorar är vi värdelösa. Du ska aldrig ta bort förtjänsten av en seger. Jag ska inte säga att Israel har samma kvalitet som Belgien men det tar ingenting från vår seger, sa Deschamps efter matchen.

Så nu får vi se hur det går mot Belgien!

Mer Mbappé
Mbappé vägrade komma till spel med Les Bleus denna gången. Officiellt hade han en lättare lårskada som behövde tas om hand. Det var vad DD också kommunicerade. 
Efter att ha tackat nej så spelade han matcher mot både Lille och Villarreal (71 min.). Värre skadad än så var han inte.
Men han tackade alltså nej till oktobers landslagssamling.
Officiellt så skulle Mbappés fokusera på vård och återhämtning under den första veckan. Efter fredagens pass skulle han, liksom de lagkamrater som är kvar i Madrid, ha nästan tre dagars fullständig vila som beviljats av Carlo Ancelotti. 
Innan man återupptar den kollektiva träningen, måndag eftermiddag, på ett mer intensivt sätt.
Då dyker Mbappé plötsligt upp i Stockholm!
För att rädda Mbappés skinn så uttalar nu många av de franska spelarna sig om hur mycket han älskar sitt land och sitt landslag. Och han hade minsann följt matchen... Visst!

Santi Aouna med 307.000 följare på X säger nu:
"Kylian Mbappé hade redan under det förra landslagsuppehållet, varnat för att han inte ville delta i detta landskampsuppehållet. Han talade öppet om det och DD&co var medvetna om det.
Mbappé har gjort Ballon D'Or 2025 till sin prioritet och vill helst bara spela viktiga matcher med Frankrike för att undvika risken för skador"!

Läget i laget
Michel Olise som "blomstrade" under Thierry Henry i OS-laget i somras, bäst i det laget utan tvekan, lyckades inte i matchen mot Israel. Kan det hämma att nämnas som Griezmanns ersättare? 
Hade kanske hjälpt om DD spelat honom på hans rätta position? 
I Bayern München har han gjort 6 mål och 3 assists på 9 matcher (564 minuter). Som högerwinger. 
Mot Israel hamnade han som mittfältare till stöd för Kolo Muani. 
Där hade DD kunnat placera Rayan Cherki om han inte varit allergisk mot Lyon-spelare.
I denna matchen ser det ut att bli Mattéo Guendouzi som startar på den positionen. 

Marcus Thuram, som hade en fotskada inför matchen mot Israel är nu tillbaka och väntas starta isf Kolo Muani.
Thuram, som har gjort 7 mål och 3 assists på 8 matcher med Inter, har bara två mål på 26 seniorlandskamper för Les Bleus. Ännu ett frågetecken runt Deschamps för min del. 

En annan spelare som spelade i det franska OS-laget i somras var Manu Koné (en 6/8), också en av de bästa. Han var avstängd mot Israel men tillgänglig mot Belgien.

Tchouaméni kommer att återigen bära kaptensbindeln i matchen mot Belgien, "om han mår bra och om han spelar", meddelar Deschamps!

Möjlig startelva:
Maignan - Koundé, Konaté, Saliba, Digne - Tchouaméni, Guendouzi, Koné - Dembélé, Thuram, Barcola

Belgien
Mötte Italien i sin senaste match, en match som slutade 2-2, trots att Italien fick sin nr.10, Pellegrini, utvisad strax innan halvtidsvilan. I de två första matcherna vann man över Israel och förlorade mot Frankrike. Detta placerar Belgien på tabellens 3:e plats med 4 poäng. 
Jag, som OL-fans, hoppas på att vår lille belgare, Malick (Magick) Fofana som fick 3 min. (isf Doku) i Belgiens match mot Italien, får lite mer speltid. 

Möjlig startelva:
Casteels - Castagne, Faes, Theate, De Cuyper - Mangala, Tielemans - Lukebakio, Trossard, Doku - Openda

Domarteamet kommer från Bosnien och Polen. Huvuddomaren heter Irfan Peljto. Han har aldrig dömt Les Bleus, enbart några av de franska U-landslagen. 

Avspark på King Baudouin Stadium i Brüssel på måndag kväll kl.20.45
Allez Les Bleus!

Birgitta Malmborg2024-10-13 23:52:00
Author

Fler artiklar om Frankrike

UEFA Nations League: Israel - Frankrike