Lagbanner
UEFA Nations League: Frankrike - Belgien
Bradley Barcola, snabbaste målskytten i Frankrike.

UEFA Nations League: Frankrike - Belgien

Les Bleus andra och sista match under det här uppehållet, spelas på måndagskvällen. Tisdagen sedan, är den sista dagen som UNL spelas för en del andra (18) landslag. Det franska laget har nu lämnat Paris och åkt till Lyon. Där tar man, på måndagskvällen, emot Belgien på Groupama Stadium.

Matchen mot Italien i fredags var ingen succé för Les Bleus. Man började iofs bra med en Bradley Barcola som gjorde det snabbaste målet i Les Bleus historia (efter 13 sekunder). Sedan blev det inte mycket mer, Italien vände så småningom på spelet och vann med 3-1. 

Nu börjar det mullra rejält i leden. 
Allra argast tror jag den franske målvakten Mike Maignan var. Han gick allra först till omklädningsrummet och satte sig på sin plats. Enligt L'Equipe så ska han ha sagt att knappt två italienska spelare för närvarande skulle ha en plats i det franska laget men att de åtminstone hade visat lust och aggressivitet. En monolog som sträckte sig över två minuter där den kollektiva inställningen kritiserades. Och i slutet var det ingen som vågade tala igen. Varken kaptenen Kylian Mbappé eller vicekaptenen Antoine Griezmann. Total tystnad rådde i omklädningsrummet på Parc des Princes!
Maignan som f.ö blev vald till EM's bäste målvakt, är en man som man lyssnar på under de sällsynta tillfällen han pratar. 

Under dagara som gått så har jag sett många som, hoppfullt, sagt "Farväl Deschamps". 
Jag har även sett de som menar att det bästa för Mbappé hade varit att ta ett sabbatsår. Tror inte det finns i hans sinnesvärld dock, han som nyligen gått till Real Madrid och som är nybliven klubb-ägare och allt (Stade Malherbe Caen som spelar i L2). 

Deschamps fortsätter att spela Mbappé som en 9:a (Ancelotti, och tidigare PSG har gjort det, är hans ursäkt). Men Mbappé gillar inte att spela som en 9:a, som L'Equipe skriver: Mbappé-le-9 blev snabbt Mbappé-le-playmaker. Och där trampar han ett antal av sina lagkamrater på tårna. 
T.ex Antoine Griezmann som bekräftar att hans föredragna position är "i mitten" , för att ha "den här känslan av frihet". 
Vad som gått snett blir jag inte klok på? Jag ser att man tror att Mbappé kommer att vilas och då hoppades jag på att Griezmann skulle få tillbaka "sitt" armband...och sin plats i mitten! Det skulle vara intressant att se resultatet. 
Men det blir troligtvis inte så?

Deschamps 
Les Bleus, under Deschamps, har inte förlorat 3 matcher i rad på 11 år. Nu har man två raka förluster, Spanien och Italien. Det blir jobbigt om man förlorar även mot Belgien!
Man menar att Deschamps kommer att göra många ändringar till denna matchen. 
De flesta av spelarna som startade på bänken i fredags ??kommer att starta denna måndag, särskilt Jules Koundé, Dayot Upamecano, Lucas Digne och Marcus Thuram.
Jonathan Clauss och Theo Hernandez ut.
När det gäller läget i laget så säger man att Warren Zaire-Emery nu har en vad-skada.
Manu Koné in?
Loïc Badé är fortsatt skadad. 
Randal Kolo Muani som hade feber i fredags, var tillbaka på söndagen. Spelar på sin position och Olise flyttas in? 
Så både Griezmann och Mbappé vilas? Det innebär att man måste välja en ny kapten, Mike Maignan?

F.ö. Mbappés kaptensroll ifrågasätts efter intervjun inför matchen mot Italien. 
- Vilken välkomst som väntar imorgon (fredag)? Jag förväntar mig inte mycket. Jag bryr mig inte. Jag är i ett skede i mitt liv och min karriär där jag inte längre märker det. Jag kommer, jag spelar, jag försöker göra mitt bästa, för att hjälpa laget. Vad folk tycker är det minsta av mina bekymmer!

Inget lyckat uttalande och ett tecken på att han inte är på topp mentalt, enligt Bixente Lizarazu (Les Bleus vb och VM-vinnare 1998)

Möjlig startelva:
Maignan - Koundé, Saliba, Upamecano, Digne - Y.Fofana, M.Koné - O. Dembélé, Olise, Kolo Muani - M.Thuram

Frankrike och Belgien möttes i åttondelsfinalen i EM i somras. En match som Frankrike vann med 1-0 efter ett självmål av 
Jan Vertonghen. 
- Vi kommer inte att se ett Belgien så försiktigt som vid EM. Vi har offensiv talang, snabba spelare, och vi kommer att visa samma ansikte som mot Israel, säger nu mittfältaren Amadou Onana. 
Belgien slog Israel med 3-1 i fredags.

Domaren i denna matchen blir tyske Tobias Stieler (43) och hans assistenter. Från början var det tänkt att polacken Szymon Marciniak, domaren som dömde i Doha under VM-finalen 2022 skulle döma, men han som gjorde ett kontroversiellt framträdande i Qatar, har inte dömt Les Bleus sedan dess, och alltså inte nu heller.

Avspark måndag 20.45
Allez Les Bleus! 

Birgitta Malmborg2024-09-09 04:42:05
Author

Fler artiklar om Frankrike