Lagbanner
Officiellt: Mbappé stannar i PSG

Officiellt: Mbappé stannar i PSG

Under lördagskvällen bekräftade Paris SG att anfallaren förlängt med klubben.

I samband med matchstart PSG-Metz under lördagskvällen offentliggjorde PSG så att Kylian Mbappé förlängt sitt kontrakt med klubben till 2025.

Samtidigt har Real Madrid bestämt sig för att anmäla Paris SG eftersom man menar att klubben inte följer financial fair play-reglerna.

*** *** ***

Text från 17:20:
Under lördagseftermiddagen har uppgifter om att Kylian Mbappé bestämt sig snurrat i media. När normalt återhållsamma L’Equipe nu uttalar sig kategoriskt kan vi nog lita på att de stämmer.

Sedan förra sommaren har ryktena om en flytt till Real Madrid varit förstasidestoff. Klubbarnas möte i Champions League tidigare i år dämpade inte temperaturen.

Om Marca & co i Madrid oftast varit övertygade om att anfallaren spelar med spanska mästarna till hösten, så har den franska pressen balanserat 50/50 och hävdat att Kylian Mbappé helt enkelt inte fattat sitt beslut.

L’Equipe avslöjar nu att Kylian Mbappé, inför hela klubbledningen, berättat att han förlänger kontraktet som annars går ut den 30 juni. Diskussionerna avslutades under lördagseftermiddagen. ”En omsvängning måste anses högst osannolik”, berättar den franska tidningen. Le Parisien, som också har bra vägar in i klubben, menar samma sak: Mbappé blir kvar.

Kontraktet, som i skrivande stund inte ska vara signerat, löper över tre år till. Lönesummorna som cirkulerat har varit på fantasinivåer. Vi lär få återkomma till dem när röken väl lagt sig.

Ligue 1 avslutas i kväll 21:00. Då tar PSG emot bottenlaget Metz. Kanske får vi ett officiellt uttalande redan då.
 

John Cederblad2022-05-21 22:00:00

Fler artiklar om Frankrike