Manchester United ute efter bosnisk högerback?

Manchester United ute efter bosnisk högerback?

Manchester United överväger att värva Red Bull Salzburgs högerback Amar Dedic i januari. Dock kommer man att möta konkurrens från Brighton och Napoli om bosnierns signatur, rapporterar sajten TEAMtalk.

Den 22-årige högerbacken har varit i utmärkt form för Salzburg de senaste månaderna och ett antal toppklubbar anses hålla koll på Dedic.
Manchester United har Noussair Mazraoui och Diogo Dalot som alternativ på högerbacken men uppgifter till sajten tyder på att de vill få in mer konkurrens för duon.

Både Man Utd och Brighton skall vara intresserade av Dedic. Den bosniska landslagsmannen kan spela på vilken position som helst i backlinjen, vilket är tilltalande för Premier League-duon. Italienska Napoli är också väldigt angelägna om att värva Dedic och anses vara det bäst positionerade laget i racet om hans signatur i detta skede.

Dedic är under kontrakt med Salzburg till 2027 och därför är den österrikiska klubben i en stark förhandlingsposition. Den österrikiska klubben kommer att kräva cirka 28 miljoner euro (ca 320 miljoner kronor) för en försäljning i januari.

Högerbacken har hittills lirat 17 matcher i Salzburg-dressen och stått för 4 assist. I landslaget har det blivit ett  mål och två assist på 15 framträdanden. 

 

Sadan Filipovic2024-10-25 15:12:31

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina

Exklusiv intervju med Armin Gigovic: ''De bosniska fansen är alltid fantastiska''