2024-10-11 20:45

Bosnien & Hercegovina - Tyskland

Matchguiden: Allt du behöver veta inför Bosnien och Hercegovina – Tyskland

Matchguiden: Allt du behöver veta inför Bosnien och Hercegovina – Tyskland

UEFA Nations League fortsätter när det tyska landslaget gästar Bilino Polje. Här är alla förutsättningarna inför den tredje gruppspelsmatchen i Nations League A.

Bosnien och Hercegovina – Tyskland 
UEFA Nations League, omgång 3. 
Stadion Bilino Polje, Zenica, fredag 11:e oktober 20.45. 

Truppen i Bosnien 
Målvakt
Nikola Vasilj (St. Pauli, Tyskland)
Martin Zlomislic (Rijeka, Kroatien)
Osman Hadzikic (Velez Mostar, Bosnien och Hercegovina)

Försvarare
Jusuf Gazibegovic (Sturm Graz, Österrike)
Nail Omerovic (Osijek, Kroatien) 
Adrian Leon Barisic (FC Basel, Schweiz)
Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig, Tyskland)
Nikola Katic (FC Zurich, Schweiz)
Stjepan Radeljic (Rijeka, Kroatien)
Nihad Mujakic (Partizan, Serbien)
Sead Kolasinac (Atalanta, Italien)

Mittfältare
Benjamin Tahirovic (Ajax, Nederländerna)
Armin Gigovic (Holstein Kiel, Tyskland)
Denis Huseinbasic (FC Köln, Tyskland)
Dario Saric (Palermo, Italien)
Dzenis Burnic (FC Karlsruher, Tyskland)
Ivan Basic (FC Orenburg, Ryssland)
Haris Hajradinovic (Kasimpasa, Turkiet)

Anfallare
Edin Dzeko (Fenerbahce, Turkiet)
Ermedin Demirovic (Stuttgart, Tyskland)
Haris Tabakovic (Hoffenheim, Tyskland)
Esmir Bajraktarevic (New England Revolution) 
Enver Kulasin (Borac Banja Luka, Bosnien och Hercegovina) 

Läget i det bosniska landslaget 
Förbundskaptenen Sergej Barbarez under presskonferensen inför matchen: 

– Planen är tydlig, oavsett vem vi möter. Vi har en tydlig strategi och målet är att avsluta matchen på ett positivt sätt. Vi får se hur det utvecklar sig under matchens gång. En stor fördel är vår hemmapublik – vi hoppas på en fantastisk atmosfär och en bra start. Zenica är alltid en styrka för oss, och det är en som sagt en viktig fördel. 

Förväntad startelva
Startelva, Bosnien och Hercegovina (3–5–2): Nikola Vasilj – Ermin Bicakcic, Nikola Katic, Adrian Leon Barisic – Jusuf Gazibegovic, Haris Hajradinovic, Armin Gigovic, Denis Huseinbasic, Sead Kolasinac – Ermedin Demirovic, Edin Dzeko (K). 

Ersättare, Bosnien och Hercegovina: Martin Zlomslic, Osman Hadzikic, Nail Omerovic, Stjepan Radeljic, Nihad Mujakic, Benjamin Tahirovic, Dario Saric, Ivan Basic, Dzenis Burnic, Esmir Bajraktarevic, Enver Kulasin, Haris Tabakovic.

Tränare, Bosnien och Hercegovina: Sergej Barbarez

Startelva, Tyskland (4–2–3–1): Alexander Nübel – Joshua Kimmich, Jonathan Tah, Antonio Rudiger, Maximilian Mittelstadt – Robert Andrich, Aleksandar Pavlovic – Serge Gnabry, Florian Wirtz, Chris Fuhrich, Denise Undav. 

Ersättare, Tyskland: Oliver Baumann, Janis Blaswich, Waldemar Anton, Nico Schlotterbeck, Robin Gosens, Pascal Gross, Jamie Leweling, Angelo Stiller, Kevin Schade, Tim Kleindienst, Jonathan Burkardt. 

Tränare, Tyskland: Julian Nagelsmann

Frånvaro
Bosnien och Hercegovina: Amar Dedic och Ifet Djakovac var uttagna till oktober-matcherna men fick ersättas på grund av skador. Därför har Sergej Barbarez hämtat två U21-spelare: högerbacken Nail Omerovic och yttern Enver Kulasin. 

Tyskland: Jamal Musiala, Kai Havertz, Niklas Füllkrug, David Raum och Benjamin Henrichs har alla fått lämna samlingen på grund av skador. Utöver det är alla andra spelare tillgängliga för spel. 

Fem senaste matcherna
Bosnien och Hercegovina
(Nations League) Ungern – Bosnien 0–0
(Nations League) Nederländerna – Bosnien 5–2
(Träningsmatch) Italien – Bosnien 1–0
(Träningsmatch) England – Bosnien 3–0
(EM-kval, playoff) Bosnien – Ukraina 1–2

Tyskland
(Nations League) Nederländerna – Tyskland 2–2
(Nations League) Tyskland – Ungern 5–0
(EM 2024, kvartsfinal) Spanien – Tyskland 2–1
(EM 2024, åttondelsfinal) Tyskland – Danmark 2–0
(EM 2024, gruppspel) Schweiz – Tyskland 1–1

Tidigare möten 
(Träningsmatch 2002)
Bosnien och Hercegovina – Tyskland 1–1, Asim Ferhatovic Hase-stadion, Sarajevo
Mål: 1–0 Elvir Baljic (21), 1–1 Carsten Jancker (56). 

(Träningsmatch, 2010) Tyskland – Bosnien och Hercegovina 3–1, Deutsche Bank Park, Frankfurt.
Mål: 0–1 Edin Dzeko (15), 1–1 Philipp Lahm (50), 2–1 Bastian Schweinsteiger (73), 3–1 Bastian Schweinsteiger (77). 

Domare 
Denna match kommer att dömas av 35-årige François Letexier från Frankrike. Letexier kommer att assisteras i Zenica av landsmännen Cyril Mugnier och Mehdi Rahmouni. Den fjärde domaren är också fransmannen Jérémy Stinat. 

Analys inför matchen 
UEFA Nations League startar på nytt när Bosnien och Hercegovina, under ledning av Sergej Barbarez, för första gången spelar på hemmaplan. I den förra omgången säkrade man en viktig poäng mot Ungern tack vare ett starkt försvarsspel och en strålande insats av målvakten. För att överraska Tyskland kan en liknande prestation, eller till och med en ännu högre nivå vara nödvändig. Samtidigt krävs vissa taktiska justeringar i det offensiva spelet, som visade potential mot Nederländerna men saknade kreativitet mot Ungern.

Inför landslagssamlingen har Barbarez ställts inför en utmaning. Nyckelspelaren Amar Dedic är borta på grund av skada, vilket innebär ett kännbart avbräck på wingback-positionen. Även om Nail Omerovic har kallats in som ersättare, är en plats i startelvan kanske inte garanterad för Osijek-spelaren. Barbarez kan därmed tvingas till ett taktiskt vägval – antingen ändra formation eller fortsätta med en 3–5–2 där Sead Kolašinac flyttar upp som wingback, vilket skulle innebära att Ermin Bicakcic, Nikola Katic och Adrian Leon Barišic bildar en mittbackstrio. 

Tyskland anländer till Bilino Polje med en 5–0 vinst mot Ungern och en oavgjord match mot Nederländerna. Tränaren Julian Nagelsmann står ändå inför en tuff utmaning med sex spelare borta på grund av skador, senast Leipzigs vänsterback David Raum och högerback Benjamin Henrichs. Trots att nya namn som Jamie Leweling, Jonny Burkardt och Tim Kleindienst är etablerade i Bundesliga, saknar de erfarenhet på den landslagsscenen. Det är även skador på Bayern Münchens Jamal Musiala, Arsenals Kai Havertz och West Hams Niclas Füllkrug. Tysklands trupp ser tunnare ut men det borde inte stoppa dem från att dominera mot det bosniska landslaget. 

Som sagt är det Bosnien och Hercegovinas första match under Sergej Barbarez på hemmaplan – något som de bosniska supportrarna minst sagt längtat efter. Stödet från hemmapubliken och den elektriska atmosfären på Bilino Polje i Zenica kan ge bosnierna en välbehövlig fördel och öka deras chanser att överraska mot Tyskland – genom att agera som den tolfte spelaren. Det återstår att se ifall det blir en promenadseger för tyskarna eller en bosnisk överraskning. 

Följ matchen 
Matchen sänds på Viaplay och BHRT, med matchstart klockan 20.45. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2024-10-10 14:17:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina