Mexiko – Polen: Otrolig insats när Polen spelar oavgjort

Mexiko – Polen: Otrolig insats när Polen spelar oavgjort

Polen inkasserar sin första poäng i VM genom att spela oavgjort mot Mexiko och har fortfarande chansen till avancemang... yeah right...

Igår var det dags för Polen att försöka motbevisa sig själva och historien genom att inte förlora en premiär i ett stort mästerskap och speciellt i ett VM. För motståndet stod Mexiko, ett lag som visade sig vara en väldigt svår motståndare för Polen att hantera.

Matchbilden kom tidigt att visa sig under matchen. Mexiko dominerade spelet och flög fram i snabba anfall längs med kanterna. Polen kröp ihop på egen planhalva och hoppades att erövring av boll samt en lång passing mot Robert Lewandowski som ensam anfallare skulle lösa biffen. En inte helt galen taktik då vi måste ta i beaktning att Polen kom till matchen med endast en anfallare och fem försvarare samt en målvakt. Mittfältarna var kvar någonstans på hotellet och hade inte kommit till matchen då de var helt osynliga hela tiden. En otroligt usel prestation.

Otroligt nog höll Polen taktik på att löna sig då Lewandowski lyckades få en straff ur ingenting och skulle såklart ta den själv. Det var uppenbart att en spelare som spelar med ett sånt tryck och såna förhoppningar på att få göra sitt första VM-mål skulle missa straffen. Det var inte ens nära, Robert kommer troligen inte att göra något mål detta mästerskap med tanke på hur revolutionerande Polen spelar.

Det kunde dock ha slutat ännu värre. För Polens lycka var att trots att Mexiko hade spelet ute i banan var spelet i motståndarnas straffområde i Polen klass. Det blev en eller två svettiga räddningar för Szczesny men annars var det aldrig riktigt farligt. Mexiko höll i bollen och passade fint men det är målen som vinner matcher, något båda lagen inte alls lyckades med. Om Argentina växlar upp och Saudiarabien fortsätter spela som att de inte fastat hela dagarna som de brukar under VM så ser det ut att kunna bli ett tråkigt mästerskap för Mexiko och Polen. Speciellt för Polen som nu är favorit att sluta sist i gruppen.

Matchen slutar 0-0 och ingen är nöjd. Mexikanerna känner att de vär det bättre laget, vilket de var. Polackerna surar över den missade straffen samt att laget tillsammans med Qatar och Iran just nu känns som VM:s iskallaste lag (jag tror de övriga har större potential att höja sig).

Jag slutar med ett citat från ett polskt fan: ”Nu vet resten av världen vilken pina vi som följer Polen måste utstå genom att se på när det här laget försöker spela fotboll.”
 

Oskar A.2022-11-23 12:06:36
Author

Fler artiklar om Polen