Nya matcher
Dzeko har åkt på viruset och stannar hemma i karantän.

Nya matcher

Nya matcher stundar när Nations League ska avslutas.

Efter debaclet senast mot Nordirland, kryss mot Holland och förlust mot Polen väntar nya landskamper den här och nästa vecka. Först ut är Iran hemma i Sarajevo. 

Numera presenterar förbundskaptenerna stora trupper inför varje samling på grund av den rådande pandemin då man får räkna med avbräck. Och det är inga undandtag för BiH:s del. Dzeko, Turkes och Ahmedhodzic har fått tacka nej på grund av viruset. Hadziahmetovic är skadad. Framförallt Dzeko blir ett tungt avbräck såklart. Turkes skulle göra sin debut var det tänkt och Ahmedhodzic ville man se mer av. Begovic är inte uttagen och det mesta tyder på att han, liksom Zukanovic, gjort sin sista landskamp. 

Desto trevligare när vi kikar närmare på truppen rent åldersmässigt där föryngringen fortsätter - till undertecknads glädje. Debutanterna: "Supertalangen" Hasic, Corluka, Demirovic, Zeljkovic, Mihojevic, Danilovic, Kadusic, Ziljkic och Rahmanovic är alla nya namn där den äldste är 26 år. Lägg därtil Gojak (23 år), Hadzikadunic (22) och Todorovic (23). Pjanic, kapten denna samling, är bland de äldsta med sina 30 år och tillsammans med Sehic den som ska leda laget. Hur Bajevic väljer att formatera laget är mer oklart än någonsin men att de flesta kommer få speltid är lätt att räkna ut.  

Matcherna
Iran hemma den 12 november (Asim Ferhatovic Hase-stadion).
Holland borta den 15 november (Johan Cruijff Arena). Senaste mötet slutade 0-0. 
Italien hemma den 18 november (förmodligen Grbavica). Senaste mötet slutade 1-1. 

Aldin Mešic2020-11-10 19:40:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina