Payet träffad av vattenflaska – matchen återupptas inte

Payet träffad av vattenflaska – matchen återupptas inte

Vi hann bara med några minuter fotboll innan Lyon - Marseille stoppades.

Kvällens incident sällar sig till en redan lång rad av läktarproblem i Ligue 1 under hösten.

Rättighetsinnehavaren Amazon Prime påstod sig snabbt ha uppgifter om att domare Buquet ville avbryta matchen direkt, medan ordningsmakten såg det som ett problem att utrymma knappt 60 000 åskådare så snabbt. Man berättade även att Dimitri Payet inte skulle återuppta matchen, vad som än hände. Lyons president Aulas menade å sin sida i fransk tv att domaren först ville återuppta matchen, för att sedan ändra sig. 

"Min vilja var hela tiden att avbryta matchen på sportsliga grunder, men det fanns även andra hänsyn att ta till en början", sa domare Ruddy Buquet i en intervju med Amazon Prime efter matchen.

***

"Ett hattrick i idioti", kallade fransk tv:s expert Thierry Henry inicidenten efter två sekvenser med inslängda föremål följda av läktarsång med förolämpningar mot Dimitri Payet.

Märkliga och motstridiga pressmeddelanden från den regionala polisen och från den franska ligaföreningen (LFP) korsade varandra. Där hävdade båda att det var den andra parten som bestämde. Polisen menade att det alltid var domarens beslut. LFP beklagade att polisen ville spela igen och hävdade att det är regional polis tillsammans med hemmalaget som hade sista ordet.

Lyon-spelarna började värma upp efter en dryg timmes uppehåll. Detta efter att speakern lovat att matchen skulle avslutas. Marseille dök aldrig upp. Tiden rann i väg och hemmalaget lämnade planen igen.

Även läktarna började då tömmas.

Mer än 90 minuter efter incidenten kom så det officiella beskedet från Lyons speaker: ”Matchen kommer inte att avslutas i kväll. Vi beklagar. Vänligen lämna arenan under lugna former.

Vad som händer nu lär vi få veta under måndagen. Ligaföreningen har kallat till ett extrainsatt möte.

***

Det var redan i den tredje matchminuten som fick Marseille hörna. Payet stegade ut för att slå den när flera projektiler seglade in på planen. Domare Buquet bad arenans speaker att göra ett utrop för att få stopp på det.

När Payet efter ytterligare någon minut gick tillbaka till hörnpunkten träffades han i huvudet av vad som såg ut som en full vattenflaska. Marseille-mittfältaren föll till marken.

Efter att ha vårdats på planen lämnade han och övriga spelare gräsmattan och gick tillbaka till omklädningsrummen. Lyons president Aulas och fransk tv har bekträftat att personen som kastade flaskan snabbt identifierades och togs om hand av vakter på arenan.


 

John Cederblad2021-11-21 22:50:00

Fler artiklar om Frankrike