Playoff till EM 2025: Damerna kryssade mot Serbien

Bosnien och Hercegovina damer spelade idag oavgjort 2-2 mot Serbien, i den första av två playoffmatcher till EM 2025 som kommer att hållas i Schweiz nästa år.

Tijana Filipovic gjorde mål för gästerna i den 5:e minuten men efter ett ingripande från VAR-rummet dömdes målet bort på grund av hands. I den 20:e minuten la Dajana Spasojevic en utmärkt passning på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet till Emina Ekic som gjorde 1-0 till Bosnien och Hercegovina. Serbien kvitterade i den 28:e minuten genom Tyla Jay Vlajnic som slog en frispark från högerkanten. Serbiens Nina Matejic vann luftduellen och skickade in bollen bakom Almina Hodžic i hemmalagets mål

I andra halvlek hade Ekic den första farliga chansen från distans i den 51:a minuten men målvakten Milica Kostic sparkade ut bollen till hörna. Spasojevic slog hörnan och Milena Nikolic  skickade in bollen i nättaket till 2-1. Det serbiska laget hade nästa chans i den 75:e minuten när Allegra Poljak träffade ribban från tio meters avstånd. Gästerna kvitterade igen i den 87:e minuten genom ett mål av Vesna Milivojevic.

Returmötet spelas den 29 oktober kl 19:00 i Stara Pazova.
Vinnaren av dubbelmötet mellan BIH och Serbien ställs mot antingen Luxemburg eller Sverige.
Dessa matcher är inplanerade mellan 27 november och 3 december.

Sverige leder med 2-0 i skrivande stund.

Bosnien och Hercegovina - Serbien 2:2 (1:1)

Spelplats: Zenica, träningscenter

Åskådare: 500

Domare: Silvia Gasperotti (Italien).

Mål: 1:0 Ekic (20’), 1:1 Matejic (28’), 2:1 Nikolic (52’), 2:2 Milivojevic (87’).

Gula kort: Husic, Nikolic (BIH), Matejic (Serbien).

Bosnien och Hercegovina: Almina Hodžic, Emma Veletanlic, Gloria Sliškovic, Aida Hadžic (90. Andrea Cule), Melisa Hasanbegovic, Dajana Spasojevic, Milena Nikolic, Emina Ekic (90+2. Alma Krajnic), Selma Kapetanovic, Maja Jelcic, Elma Husic (79. Sofija Krajšumovic).
Förbundskapten: Selver Hodžic.

Serbien: Milica Kostic, Aleksandra Lazarevic (57. Sara Stokic), Violeta Slovic, Nevena Damjanovic, Dina Blagojevic, Vesna Milivojevic, Mina Cavic (76. Anastasija Ciric), Allegra Poljak, Tyla Jay Vlajnic (76. Andela Frajtovic), Tijana Filipovic, Nina Matejic.
Förbundskapten: Dragiša Zecevic.