2021-06-01 20:45

Polen - Ryssland
1 - 1

Polen förbereder sig inför EM

Polen förbereder sig inför EM

Polens landslag är i full förberedelse inför sommarens europamästerskap. I den första av två vänskapsmatcher inför EM spelade det polska landslaget 1 - 1 mot Ryssland.

Polen och EM är tillskillnad från Polen och VM något som inger många polska fotbollssupportrar en varm härlig känsla och minnen från hemmamästerskapet 2012 eller framgångarna då Polen var en straffsparksläggning från semifinal 2016.

Inför sommarens mästerskap kommer laget in i turneringen som ett på många sätt rejälare lag än på länge. Robert Lewandowski är i sitt livs form och på övriga positioner har laget tillskillnad från tidigare, spelare som presterar regelbundet på hög nivå.

Inför mästerskapet bestämde sig fotbollsförbundet att byta tränare. Jerzy Brzeczek byttes ut mot Paulo Sousa som tidigare tränat Bordeaux och Fiorentina. En överraskande tillsättning får ändå sägas men ändå en som många efterfrågat eftersom att polska tränare sällan lyckats internationellt. Sousa har sagt att han tog jobbet för att få möjlighet att jobba med Robert Lewandowski. Det märks att Polens förbundskapten lägger stor vikt vid spelaren då han inte fick spela den första av de två sista träningsmatcherna inför EM, den mot Ryssland.

I inledningen av matchen försökte polackerna att hålla i bollen och bygga anfall mot ryssarna på deras planhalva, vilket ledde till ett mål i 4:e minuten. Mateusz Klich lyfte in bollen i straffområdet och där spelade Przemyslaw Frankowski bollen till Jakub Swierczok, som nätade bakom gästernas målvakt.

Efter målet fortsatte Polen vara det spelförande laget, men Ryssland började hålla bollen inom laget under längre perioder för att sänka tempot. Detta gav effekt i den 21:a minuten då Aleksandr Golowin skickade en hög vinkelrät boll in mot straffområdet på höger sida av det polska straffområdet. Polske försvararen Tymoteusz Puchacz tappade markeringen på ryssarnas Vyacheslav Karavayev som kunde placera in bollen i nätet mellan Lukasz Fabianskis ben.

Innan första halvlekens slut försökte Polen återta ledningen genom ett farligt långskott från Klich som dock gick en liten bit över ribban och ett misslyckat inlägg från Swierczok som tar i den ryska ribban och är nära att gå rakt in i mål.

I andra halvlek dör spelet ut och lite av intresse skapas från båda sidor och matchen slutar 1 -1. Båda lagen verkar inte vilja gå in och köra fullt ut vilket kanske är förståeligt såhär 10 dagar innan EM ska börja.

Nästa match för Polen är en vänskapsmatch mot Island den 8 juni och därefter väntar grannlandet Slovakien i första gruppspelsmatchen den 14 juni klockan 18:00 i Sankt Petersburg!
 

Oskar Anlend2021-06-02 08:16:56
Author

Fler artiklar om Polen