2017-10-08 18:00

Polen - Montenegro
4 - 2

Polen klart för VM i Ryssland

Polen gjorde jobbet och besegrade Montenegro med 4-2. Därmed kan polackerna planera för en semester i öst nästa sommar.

Polen fick inte förlora för att inte missa chanen till VM. En förlust mot Montenegro samtidigt som Danmark vann mot Rumänien skulle leda till att Polen hamnade på en tredje plats i gruppen. Polackerna tog dock tag i taktpinnen direkt och redan efter kvarten spelad ledde laget med 2-0.

Montenegro gav dock inte upp och hade en del avslut på mål. I den 78:e minuten reducerade och fem minuter senare kvitterade Montenegro vilket höll på att förstöra festen i Warszawa rejält. Men då kom lagkaptenen Robert Lewandowski till räddning. I och med sitt 16:e mål detta kval vilket gör honom historisk då han är den förste europeiska spelare som nått upp till det antalet mål.

Kort därpå utökade Polen ledningen till 4-2 genom ett självmål och satte spiken i kistan för matchen samt hela kvalet. Därmed blev det definitivt klart vad de flesta vetat under större delen av sommaren, Polen spelar VM i Ryssland 2018.