2021-06-14 18:00

Polen - Slovakien
1 - 2

Polen – Slovakien: Det värsta jag någonsin sett
Krychowiak på väg till playan!

Polen – Slovakien: Det värsta jag någonsin sett

Vad var det vi fick se i St. Petersburg? Grannen från andra sidan Tatra-bergen satte Polen på plats.

Polen hade inför matchen endast vunnit en gång i en öppningsmatch i ett mästerskap sedan 1980. Den fina statistiken håller fortsatt i sig efter kvällens match mot Slovakien i St. Petersburg. Polen som alltid misslyckas när det gäller såg i första halvlek ut som om hela truppen planerade sin semester efter EM. De lät Robert Mak ensam dribbla sig in i det polska straffområdet och skjuta in 0 – 1 via Nieszczesny (ordlek på polska där Szczesnys namn liknar ordet ”oturlig”). Nu har Szczesny fått rött kort, skadat sig och gjort självmål i de tre premiärmatcher som han vaktat målet i ett mästerskap…

Ingen fara. I andra halvlek så lyckas Polen, som genom Guds försyn stappla in bollen efter 30 sekunder när Karol Linetty får en konstig träff på bollen och den slinker in till 1 – 1. Men kort därpå bestämmer sig Gregorz Krychowiak att han minsann vill ha en tidig semester och tar sitt andra gula kort (han verkar på reprisbilderna ha glömt att han redan har ett gult då han direkt erkänner till domaren att det var en dum tackling istället för att försöka spela förvånad över att slovaken faller lätt). Resten av truppen känner nog samma sak för de ger kort därpå bort en hörna som Slovakien gör mål på 1 – 2.

Paolo Sousa blev i minut 85 väckt på bänken där han hade somnat och insåg att det behövs ett mål för att Polen ska ha en chans att ta sig vidare ur gruppspelet samt för att inte behöva skämmas över att landet är det sportsligt svarta hål i Centraleuropa som det trots allt är. Han byter in en till anfallare och de sista minuterna trycker polackerna på men då Sousa saboterat alla chanser till oavgjort genom att agera staty under andra halvlek så räcker inte tiden till trots några halvfarliga lägen där bollen aldrig faller rätt för herr Lewandowski.

Polen förlorar och EM är med största sannlikhet över för denna gång och vi kan gå vidare med våra liv. Insatsen var den värsta jag sett i ett mästerskap och då såg jag Polen – Ecuador 2006 samt Polen – Österrike 2008. Med detta spel hade laget åkt ut i Tymbark cup hemma i Polen (liten lokal turnering). Charlataner hela bunten!
 

Oskar A.2021-06-14 20:28:00
Author

Fler artiklar om Polen