Polens grupp till EM 2020 lottad

Polens grupp till EM 2020 lottad

Polen grupp till sommarens EM lottades under lördagen och det kommer att bli en svår väg till slutspel

Polen hamnade i grupp E när gruppspelslottningen till EM 2020 skedde under lördagen. Det betyder att spelplatserna för landslaget blir baskiska Bilbao och irländska Dublin, två fantastiska platser att spela på och skönt att slippa den långa resan mellan Rom och Azerbajdzjan.

I Polen grupp kommer också tre andra lag att spela. Det första Spanien behöver ingen närmare presentation, ett världslag med fantastiska spelare som dock har lite frågetecken då tränaren nyss bytts ut samt så såg inte insatsen mot Sverige borta jättestark ut under kvalet till EM. Trots det klar favorit att vinna gruppen.

Andra motståndaren behöver inte heller någon närmare presentation, Sverige! I 20 år har jag bävat inför detta. Dagen då mitt älskade Polen möter mitt älskade Sverige. Många polacker i Sverige vill se revansch då polska lag, både landslag och klubblag spelat riktigt dåligt mot svenska lands- och klubblag. Dessutom blir det en möjlighet att visa upp hur bra Polen faktiskt spelar numera (jag tror på knappt själv på detta). Sedan jag föddes har länderna mötts 10 gånger, av dessa har Polen segrat en gång, en gång har det blivit oavgjort och Sverige har vunnit hela åtta av gångerna. Värst var överkörningen 1992 när Sverige vann med 5 - 0. I båda kvalen till EM 2000 och 2004 vann Sverige båda kvalmatcherna, tämligen enkelt. Det är ett nytt Polen idag med en av världens bästa spelare som anfallare.

Den tredje gruppmotståndaren är ännu ej klar då det blir vinnaren av play-off B, alltså Bosnien - Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland, alla tuffa motståndare att möta.

Robert Lewandowski kommenterade grupplottningen kort och koncist: "Det är en svår grupp - det finns inga tveksamheter kring detta". Polsk media har i övrigt skrivit om de svaga polska resultaten mot de övriga gruppmotståndarna, när det har handlat om Sverige så har förbundskapten Brzeczek viftat bort det historiska oket med att det är många år sedan länderna möttes sist och att det inte kommer påverka sommaren drabbning i Dublin.
 

Oskar Anlend2019-12-02 17:23:17
Author

Fler artiklar om Polen