Proffskollen (V:35): Stark insats utav Kovacevic och Civic på Celtic Park!
Eldar Civic har haft en uppåtgående utveckling sedan han kom till Ferencvaros. Segern mot Celtic är troligen ett av hans bästa minnen i laget.

Ferencvaros med bosnierna Eldar Civic och Adnan Kovacevic slog ut Celtic i CL-kvalets andra runda. Väldigt roligt för våra represenanter som lär ansluta till landslagssamlingen med ett gott humör.

Belarus:

Bojan Nastic (BATE)
BATE ställdes mot Granit i den vitryska cupens sextondelsfinal och motståndarlaget blev en mumsbit. Ett reservbetonat BATE vann nämligen med 5-0 och Nastic bytes in i den 65:e minuten.

Belgien:

Gojko Cimirot (Standard Liege)
Cimirot fick 90 minuters speltid när Standard Liege rutinmässigt besegrade Beerschot med 3-0.

Bosnien:

Branimir Cipetic (Siroki Brijeg)
Formstarka Siroki Brijeg blev helt utspelade mot Sloboda Tuzla och förlorade den sjätte ligaomgången med 3-0. Cipetic lirade 90 minuter för förlorarna.

Vladan Danilovic (Borac Banja Luka)
Den nyblivne landslagsspelaren Vladan Danilovic spelade 90 minuter när Borac Banja Luka slog montenegrinska Sutjetska Niksic i EL-kvalet.

England:

Sead Kolasinac (Arsenal)
Arsenal kammade hem den 98:e upplagan utav Community Shield, det stod 1-1 efter fulltid och i ett nervkittlande straffavgörande drog Gunners de längre strået. Kolasinac fick hoppa in i den 83:e minuten och vänsterbacken var inte en av straffsparksläggarna. Titeln är Kolasinacs tredje, han vann samma turnering sommaren 2017 och bärgade även FA Cupen för några veckor sedan. Det sägs förövrigt att Kolasinac ryktas vara på väg tillbaka till Schalke 04 där han lirat förut.

Frankrike:

Haris Duljevic (Nimes)
Duljevic fick lira fotboll för första gången på mer än ett halvår när Nimes förlorade mot Nantes med 2-1. I samband med att laget jagade en kvittering slängdes Duljevic in i 80:e minuten men utan att direkt utmärka sig.

Israel:

Jasmin Buric (Hapoel Haifa)
Hapoel Haifa var nära att knippa en poäng i ligapremiären mot Beitar Jerusalem men efter att Buric kapitulerat i slutminuterna lämnade man omgången tomhänta.

Kroatien:

Amer Gojak & Luka Menalo (Dinamo Zagreb)
Dinamo Zagreb gick segrande ur en jämn kamp med rumänska Cluj. Det stod 2-2 efter ordinarie speltid och därefter följde en mållös förläggning samt ett straffavgörande. Trots Gojaks miss vann Dinamo straffsparksläggningen med 6-5 och tog sig därmed vidare till nästa fas. Gojak brände alltså straffen men kan ändå vara nöjd med sin insats, bland annat så nätade han samtidigt som Gojak sprang mer än 16 kilometer. I ligan blev det ytterligare 90 minuter mot Osijek, den gången vann Dinamo med 4-1. Dessvärre fick Menalo inte chansen i någon av matcherna och noterbart är att Luka nobbade en transfer till Konyaspor. I och med att Damian Kadzior lämnat Zagreb för spel i Eibar så har en möjlighet öppnats upp för honom.

Rumänien:

Elvir Koljic (Universitatea Craiova)
En ljummen Koljic spelade 90 minuter när Universitatea Craiova floppade mot Lokomotivi Tbilisi i EL-kvalets andra omgång. Matchen slutade 2-1 för georgierna. Anfallaren skärpte till sig mot Astra och var en av målskyttarna när Craiova vann med två mål mot noll.

Ryssland:

Toni Sunjic (Dinamo Moskva)
Efter en trög start har Sunjic fått lite av en mini-revansch. Han spelade sina första höstminuter mot Zenit och stod för en klockren insats, utöver att vara prickfri defensivt nickade han in matchens enda mål. Matchhjälten spelade därefter 90 minuter mot Ufa och Sunjic såg återigen väldigt stabil ut i eget straffområde när Dinamo kryssade (1-1).

Dennis Hadzikadunic (Rostov)
Även Hadzikadunic hade en hyfsad vecka. Det blev 90 minuters speltid mot Ural där mittbacken var en gigant i mittbackslåset samtidigt som Rostov vann med 1-0. Även i den efterföljande omgången mot svenskinfluerade Krasnodar spelade en stabil Hadzikadunic 90 minuter.

Schweiz:

Miroslav Stevanovic (Servette)
Stevanovic inledde säsongen 2020-21 galant. Hans Servette besegrade Ruzomberok i EL-kvalet och målskytten stod för en bra insats under hans 90 minuter på plan. Ifjol var Stevanovic en av den schweiziska ligans främsta yttrar och ifall han presterar på samma nivå framöver så lär han bli ett positiv tillskott i landslaget. Tyvärr kommer Stevanovic missa kommande samling på grund av corona-lagarna i Schweiz. Ifall Miroslav reser till Bosnien så måste han sitta två veckor i karantän när han återvänder och dessvärre finns det en risk att Stevanovic missar hela landslagshösten.

Serbien:

Sinisa Sanicanin (Vojvodina)
Vojvodina vände och vann den tuffa matchen mot Partizan Belgrad, slutresultatet skrevs till 3-2. Landslagsdebutanten Sanicanin spelade hela matchen.

Sverige:

Anel Ahmedhodzic (Malmö FF)
Ahmedhodzic lirade 90 minuter mot både Cracovia Krakow (seger 3-0) och i den allsvenska matchen mot Elfsborg (1-1).

Ungern:

Adnan Kovacevic & Eldar Civic (Ferencvaros)
Ferencvaros stod för en grym insats när man slog ut anrika Celtic i den andra kvalrundan till Champions League. Ungrarna vann med 2-1 efter en stark kollektiv insats och både Kovacevic samt Civic spelade hela matchen. Bosnierna var stabila rakt igenom och kämpade verkligen ända in i kaklet. Kovacevic hade förövrigt en drömdag, några timmar innan vinsten mot Celtic kom nämligen kallelsen ifrån Bajevic. I ligaomgången mot Zalaegerszegi TE var tanken att duon skulle få lite vila efter prestationen på Skottland men efter två snabba skador bytes båda in, Kovacevic i den 35:e matchminuten och Civic bara minuten därefter. Ferencvaros vann matchen med 2-0 och Civic var en av målgörarna tack vare en finfin vänsterslägga.

Armin Hodzic (Fehervar)
Efter en jämn kamp drog Fehervar det längre strået mot Bohemians, man vann nämligen efter straffavgörande. Hodzic började på bänken men hoppade in i den 74:e minuten när Fehervar jagade ett ledningsmål. Anfallaren fick också slå en av straffarna men lyckades inte hålla nerverna i schack utan missade. Mot Budafoki MTE var det ombyte roller, Hodzic startade samtidigt som lagets andra anfallare, Nikolic, började på bänken. Fehervar vann matchen med 4-1 och Hodzic lirade 67 minuter men blev dessvärre poänglös.