Lagbanner
Rangers möter Makedonskt lag i Europa League

Rangers möter Makedonskt lag i Europa League

Europa League lottningen är klar och Rangers ställs mot det makedonska laget FK Shkupi, så nu ska vi ta en titt på våra kommande motståndare.

Efter ekonomiska problem 2012 så slogs dom två klubbarna Sloga och FC Albarsa samman för att bilda FK Shkupi. Det Makedonska förbundet har inte erkänt Shkupi som Slogas efterföljare på grund av politiska orsaker. Man slutade på fjärde plats under senaste säsongen och deltar i Europa League för första gången.

Lagets supportrar heter Shvercerat vilket betyder "smugglarna" på albanska. Namnet har hängt med sedan 80-talet när Sloga var en egen klubb. Klubben har framförallt fans med rötter från albanien och därmed har man en rivalitet med Vardars supoortrar som är makedonska och detta visade sig i 2011 när Vardar fansen försvarade en byggarbetsplats i Skopje från Shkupis fans som var emot bygget men tillslut kom Shvercerat genom blokader av både polis och Vardar fans och intog byggarbetsplatsen. Polis tog sedan tillbaka byggarbetsplatsen och arresterade en ledare för Shvercerat. Lagets supportrar är även kända för att sno motståndarnas banderoller.

Enligt Transfermarkt så är Kristijan Stojkoski och Alen Jasaroski lagets två bästa spelare.

Den första matchen spelas på Ibrox 12 juli och returen spelas på Cair Stadium i Nis den 19 juli.

Källor: Wikipedia, Transgermarkt, Rangers hemsida

Edward Nordinedward.nordin@outlook.comEdwardNordin2018-06-20 13:15:00
Author

Fler artiklar om Rangers