Serbiska sajten Blic: Grannarma stjäl spelare från Serbien igen!
Foto: FK Spartak Subotica

Serbiska sajten Blic: Grannarma stjäl spelare från Serbien igen!

Aleksa Ðurasovic fostrades i den serbiska klubben Spartak Subotica och har representerat klubbens alla ungdomskategorier. 21-åringen skulle kunna byta landslag och spela för Bosnien och Hercegovina i framtiden, rapporterar den bosniska sajten Faktor som hänvisar till Blic.

Det är åtminstone vad den serbiska sajten Blic hävdar, som Faktor hänvisar till. med följande rubrik: 
"Grannarma stjäl spelare från Serbien igen: Han 'exploderade' över en natt i Ryssland, nu vill Bosnien och Hercegovina och Montenegro ha honom."

Ðurasovic (21) flyttade från Spartak Subotica till ryska Akron Tolyatti i somras. Hans utmärkta prestationer i ryska Premier Liga har inte gått helt obemärkt förbi i Bosnien och Hercegovina och Montenegro. 
Mittfältaren är född i serbiska Subotica och förutom serbiskt medborgarskap har han även bosniskt medborgarskap, skriver sajten Sportal.


REPRESENTERAT SERBIENS SAMTLIGA U-LANDSLAG

Innan flyttlasset gick till Ryssland hann det bli 114 matcher i Spartak-tröjan för den defensive mittfältaren.
Han har representerat Serbiens alla ungdomslandslag och senast lirade han fem matcher med Serbiens U-21. Den sista landskampen kom mot Italien i mars 2023.

Potentielle bosniske landslagsmannen Ðurasovic är värderad till 1.8 miljoner euro, drygt 20.7 miljoner kronor, enligt sajten Transfermarkt. Den här säsongen har det blivit 14 framträdanden hittills för Akron Togliatti, tolv i ligan och två i cupspelet.
Akron Togliatti betalade cirka 5.8 miljoner kronor till Spartak för 21-åringen i somras och kontraktet är skrivet till den 30 Jun 2028

 

Sadan Filipovic2024-10-26 00:24:56

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina