Silly Season - klara övergångar januari 2024: Salihamidzics son lämnar Bayern

Sonen till den legendariske bosniske fotbollsspelaren Hasan Salihamidzic (tidigare Bayern-spelare och sportchef), 20-årige Nick Salihamidzic, lämnar Bayern München efter nio år.

Det är ännu inte känt vart den unga liraren tar vägen härnäst.

Nick spelade i stort sätt bara för Bayerns andralag och debuterade aldrig i A-laget. Han tillbringade de två föregående säsongerna på lån i Vancouver och italienska Cosenza. Den 20-årige högerbacken har representerat Bosnien och Hercegovina U-21 vid endast ett tillfälle, i en vänskapmatch mot Kina. Legendarens son har inte spelat en endaste A-lagsmatch hittills under sin karriär, för varken Bayern, Vancouver eller Cosenza. Dock har det blivit fem matcher för Bayerns U-17 lag, 12 matcher för U-19 och två matcher för den tyska storklubbens ''B-lag''. I Vancouver kom han till spel vid fem tillfällen, dock blev det spel med reservlaget. 

Huvudpersonen själv tog ett känslosamt farväl till klubben har fostrats i:
"Jag fick möjligheten att bära Bayern-tröjan i nio år. Med ett tungt hjärta avslutas detta kapitel. Jag vill tacka alla ansvariga och alla lagkamrater som varit med mig under denna tid. Det var en oförglömlig tid. Tack Bayern", skrev han på instagram. 

Sadan Filipovic2024-01-31 15:31:03

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina