Silly Season - Vintern 2014: Jermaine Jones och Dany Nonkeu helt klara
Jermaine Jones är Besiktas nya transfer

Silly Season - Vintern 2014: Jermaine Jones och Dany Nonkeu helt klara

Då var första delen av säsongen över och det är dags för oss att se fram emot vinterupplagan av Silly Season. Denna blogg kommer behandla en del av de flera nyheter som dyker upp angående Besiktas transfersommar, rykten som verkar mindre troliga kommer inte vara med i artikeln. Bloggen kommer innehålla en kort informativ text om den ryktade spelaren/tränaren samt diverse transfersummor m.m. Transferfönstret i Turkiet öppnas den 7:e januari och stängs den 3:e februari.

Uppdateringar skrivs med röd text

Ryktas in

Veysel Sari (HB/Mittfältare - Eskisehirspor) 25 år: Högerbacken ryktades till Besiktas även under sommaren, då kunde man inte komma överens med Eskisehirspor om en övergångssumma. Nu sägs de svartvita dock vara bestämda om att värva den nyligen landslagsdebuterande högerbacken.

01/12
Besiktas verkar ha backat ur transfern för tillfället, dock så kan det vända under de kommande veckorna.


02/01
Spelaren har förlängt sitt kontrakt med Eskisehirspor

Joleon Lescott (Mittback - Manchester City) 31 år: PL veteranen Lescotts partnerskap med Vincent Kompany var central i Manchester Citys PL vinst 2012. Denna säsong har dock mittbacken fått mindre med speltid och har fått lämna plats åt den yngre Matija Nastasic. Redan i November månad dök de första nyheterna om Lescott upp. Spelaren vars kontrakt går ut i juni ryktas vara positiv till en övergång, tack vare det utgående kontraktet hoppas Besiktas kunna komma överens med City om en låg övergångssumma.

01/12
Turkisk media skriver fortfarande att Besiktas har kommit överens med spelaren, dock inväntar man Citys beslut kring mittbacken. De olika skadorna i lagets försvar har gjort att Pellegrini för tillfället tros vilja behålla Lescott.

01/22
Den utdragna transfersagan tros nå sitt slut under dagarna. Trots att folk ur Besiktas meddelar att man kommit överens med Lescott och att man endast inväntar Citys beslut så är läget oklart. Lescott som senast startade i ligacupen för Manchester laget sägs vilja ha ett beslut av klubben snarast.


02/01
Spelaren annonserade igår kväll att han stannar kvar i Man City tills slutet av säsongen.

Pablo Batalla (Offensiv mitt - Bursaspor) 29 år: Argentinaren som sedan 2009 spelat i Bursaspor har slagit igenom som en av den turkiska ligans bästa mittfältare. Denna säsong blev dock högst problematisk för argentinaren som är Bursaspors högst värderade spelare någonsin. Efter en dispyt med den nya tränaren Cristoph Daum vägrade spelaren att fortsätta spel i laget så länge tränaren är kvar på sin post. Därefter har stämningen mellan ledningen och seplaren vart ytterst spänd. Delar av Besiktas vill signa spelaren medan andra är oroade över att övergången kan försämra den redan spända relationen mellan de två klubbarna. Pablo Batalla har under 142 Super Lig matcher stått för 42 mål och 48 assist.

Bafétimbi Gomis (For - Olympique Lyon) 28 år: Den franska anfallaren som sitter på ett utgående kontrakt har enligt turkisk media hamnat på Besiktas radar. Detta då klubbens egna anfallare Hugo Almeida även sitter på ett utgående kontrakt. Det är ännu oklart om Besiktas ska försöka att knipa åt sig Gomis redan under vintern eller om man förhandlar för en möjlig fri transfer på sommaren.

Nicolás Lodeiro (Offensiv mitt - Botafogo) 24 år: Den uruguayanska landslagsmannen blev i tidig ålder värvad av Ajax, efter att han i Uruguay sågs som en av deras främsta talanger. Trots att spelaren hamnade i samma lag som landslagsvännerna Luis Suarez och Bruno Silva, så lyckades spelaren inte slå igenom till fullo. 2012 gick spelaren till Brasilien och Botafogo, där han på 1,5 säsong spelat 69 matcher och gjort 17 mål. Besiktas meddelande under dagen att man inlett förhandlingar med Botafogo om att låna spelaren till Istanbul, för tillfället förhandlas priset på en möjlig övergångsklausul. Spelaren spelade senast under Confederations Cup och VM-kvalet för Uruguays landslag.

Papiss Demba Cissé (Forward - Newcastle United) 28 år: Den senegalesiske anfallaren skapade rubriker i England efter att han 2012 ihop med anfallspartnern Demba Ba skapade ett av Newcastles bästa anfallspar på länge. Trots bra prestationer de senaste säsongerna har det varit mindre bra denna säsong. Senegalesisk media och engelska Daily Mail skrev idag att Besiktas var efter att låna anfallaren.

Cenk Tosun (Forward - Gaziantepspor) 20 år: En av Turkiets främsta unga anfallare sitter just nu på ett utgående kontrakt med Gaziantepspor. Spelaren som tidigare uttalat sig om att han "känner sig nära" Besiktas ryktas nu ha skrivit på ett kontrakt med Besiktas som träder i kraft nästa säsong. Det betyder att Besiktas värvar spelaren på en fri transfer. Nyheten slog ner efter att Gaziantepspors president gick ut och kritiserade faktumet att han fått info om att spelaren skrivit på ett kontrakt i hemlighet, om presidenten har hört talas om Bosmanlagen är oklart. Det sägs att klubben just nu gör allt för att få spelaren att förlänga sitt kontrakt alternativt att sälja honom för en mindre summa. Cenk Tosun har sedan 2011 gjort 53 mål på 95 matcher för Gaziantepspor.

Prejuce Nakoulma (Forward/Ytter - Górnik Zabrze) 26 år: Anfallaren från Burkina Faso har ryktats till Besiktas lite smått i ett tag nu. Spelaren som är den mest utstickande spelaren i det polska laget Górnik Zabrze (som förra året slutade 5:a i den polska ligan), ryktades enligt polsk media anlända till Istanbul snart för att skriva ett kontrakt. Trovärdigheten kan dock ifrågasättas då Besiktas ser en mittbackstransfer som prio ett.

Ryktas ut

Manuel Fernandes (CM) 27 år: Besiktas stjärnspelare Fernandes har gått igenom en minst sagt stressig period. Med ett utgående kontrakt (juni 2014) har spelaren länge haft misslyckade kontraktsförhandlingar med styrelsen. Under denna period har spelaren stått för en rad ytterst dåliga prestationer som skapat en spänning med både styrelse, tränare och fans. För några dagar sedan talade portugisen till klubbens tv-kanal och menade att hans framtid skulle fortsatt vara i klubben. Besiktas sägs inte vara villiga att säga upp spelarens kontrakt och i sin tur betala en massa avgifter, om man dock får ett bra bud på spelaren så ryktas det att portugisen kan komma att lämna Besiktas.

Sezer Özturk (CM) [Till Antalyaspor] 28 år: Värvades i somras från Fenerbahce. Blev däremot utfryst ur laget ihop med kaptenen Ibrahim Toraman efter att spelarna hamnat i bråk med varandra två gånger inom loppet av två dagar. Har under flera månader inte tränat med A-laget och förväntas lämna i januari om inte klubben förlåter spelarna. Antalyaspor ryktas vara intresserade.

Ibrahim Toraman (Mittback) 32 år: Kaptenen blev efter sitt bråk med Sezer Özturk utfryst ur A-laget och även han ryktas lämna i januari.

Mustafa Pektemek (For) 25 år: Anfallaren har även denna säsong inte lyckats göra det genomslaget som många förväntade av honom. Flera tidningar har skrivit att Besiktas är öppna för bud på spelaren.

Klara in

Jermaine Jones (CM - Schalke 04) [På lån] 32 år: Den tyskamerikanske mittfältsgeneralen satt på ett utgående kontrakt hos Schalke 04, och igår kväll slog nyheten ner om att spelaren var klar för Besiktas. Runt kl. 01.00 i torsdagsnatten anlände spelaren till Istanbul och berättade om sina känslor för Besiktas TV. "Jag blev väldigt glad när jag hörde att Besiktas var intresserade. Jag kan knappt vänta tills jag möter alla supporters. Jag har kollat på deras videos på YouTube, de är helt fantastiska.". Nyligen meddelade Besiktas börsen att man inlett förhandlingar med spelaren, spelaren tros bli helt officiell under snart.

02/01
Besiktas har knutit till sig Jermaine Jones på ett lån i 6 månader. För detta ska man betala 200,000 Euro till Schalke 04, Besiktas har även en option att förlänga spelarens kontrakt med 2 år efter säsongen, eftersom Jones kontrakt går ut i sommar så kommer man inte betala någon övergångssumma till Schalke. Spelaren kommer denna säsong ha en lön på 700,000 Euro.


Dany Nonkeu (MIttback - Galatasaray) [På lån] 27 år: Mittbacken från Kamerun kom till rivalerna Galatasaray år 2012. Spelaren blev en viktig kugge i lagets ligavinst och avancering i Champions League till kvartsfinal förra året. I år har det däremot blivit svårt för spelaren att slå sig in i startelvan efter svajande spel samt det turkiska fotbollsförbundets kvot för utländska fotbollsspelare. Trots stor kritik från fansen så blev det idag officiellt att Dany ansluter sig till Besiktas på lån i 6 månader. Man har även en uppköpsklausul på 1,8M Euro. Man betalar ingen lånavgift till Galatasaray.

Klara ut

Dentinho (For) [Till Shaktar Donetsk - Avslutat lån] 24 år:  Brassen lyckades aldrig riktigt slå igenom i laget, en svår skada i början av hans sejour i Besiktas blev början på slutet för Dentinho som efter ett misslyckat låneår återvänder till Ukraina.

Michael Eneramo (For) [Till Kardemir Karabukspor - Lån] 28 år: Den nigerianske anfallaren har blivit utlånad till Super Lig laget Karabukspor i 6 månader för att få mer speltid och hålla en högre form tills nästa säsong.

Sinan Kurumus (For) [Till Kahramanmarasspor - Lån] 19 år: Den 19-årige anfallaren som tidigare var utlånad till Boluspor, lånas nu ut ännu gång i 6 månader.

Mehmet Akgun (CM) [Till Kayseri Erciyesspor] 27 år: Klubben annonserade nyligen att man upphävt Mehmet Akguns kontrakt. Spelaren skrev därefter på för bottenlaget Kayseri Erciyesspor.

Okay Karanokay.karan@gmail.com2014-02-01 20:01:00
Author

Fler artiklar om Besiktas

Inför: Fenerbahce SK - Besiktas JK