Sillysvepet: Camavinga vill till Real – PSG köper Icardi av Inter

Sillysvepet: Camavinga vill till Real – PSG köper Icardi av Inter

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

”En förlängning är uteslutet”
Jadon Sancho är en av planetens hetaste fotbollsspelare och trots den rådande coronakrisen ser engelsmannen ut att lämna Dortmund. Detta då 20-åringen sägs beslutat sig för att han vill bort från den gulsvarta klubben och att förlänga avtalet som löper ut 2022 är således uteslutet. Hans framtid ser ut att finnas hemma i England där klubbarna står på kö i hopp om att lägga vantarna på superstjärnan.
(SPOX)

United säkra på sin sak
Manchester United har länge rapporterats leda jakten på Sancho och är fortsatt övertygade om att de kommer lyckas värva honom i sommar.
(90 Min)

... och öppnar för en bytesaffär?
Under gårdagen skrev vi att Manchester United inte var så sugna på att inkludera Adrien Rabiot i en affär som skulle ta Paul Pogba till Juventus och Rabiot i motsatt riktning. I dag kommer rapporter om att den engelska klubben nu ska vara öppna för förslaget.
(Calciomercato)

Ighalo ser ut att stanna
Odion Ighalo har imponerat under sin lånesejour i Manchester United och nu ser det ut som att anfallaren kommer bli kvar i klubben till slutet av januari.
(Sky Sports)

Lacazette vill inte till Inter
Just nu florerar det rykten som placerar Alexandre Lacazette i Inter. Anfallaren ska dock inte vara särskilt sugen på en flytt till den italienska klubben, utan vill helst bli kvar i Arsenal.
(Football London)

Chelsea närmar sig Coutinho...
Det ser ut att bli en återkomst till de brittiska öarna för Philippe Coutinho. Brasilianaren sägs nämligen vara på gång till Chelsea, som i så fall skulle låna in honom till att börja med.
(Daily Star)

… och leder jakten på Telles...
Portos vänsterback Alex Telles jagas av bland andra Chelsea och PSG. Enligt senaste rön ligger Chelsea bäst till för att värva brassen.
(Express)
 
... och värvar även Bernardeschi?
Trots ett stort intresse är det Chelsea som uppges sitta i förarsätet gällande Federico Bernardeschi, som ser ut att lämna Juventus i sommar.
(Express)

Toivonen allt närmare en återkomst
Det är ingen hemlighet att Ola Toivonen och Malmö FF förhandlar om ett avtal. Nu kommer nya avslöjanden som gör gällande att kontraktet kommer gälla fram till 2022 och anfallaren väntas presenteras inom den närmsta månaden.
(SportExpressen)

Officiellt: Icardi stannar i PSG
Nu står det klart att Mauro Icardis framtid finns i Paris. Anfallaren har nämligen nu skrivit på ett permanent avtal med den franska huvudstadsklubben som sträcker sig fram till och med 2024.

Pampen tror inte på Havertz
Uli Hoeneß är en av Bayern Münchens starka män och han har nu uttalat sig om chanserna till att Kai Havertz hamnar i Bayern München. Även om han gärna hade velat se underbarnet ansluta tror han inte det kommer ske, men är desto mer hoppfull gällande Leroy Sané – som länge kopplats samman till rekordmästarna.
(Radiokanalen Bayern 1, via Transfermarkt)

Tyska klubbar spanar in Grbic
Både Schalke 04 och Freiburg sägs hålla ögonen på målvakten Ivo Grbic, som spelar för Lokomotiv Zagreb.
(Sportske Novosti)
 
Panathinaikos nästa för Papadopoulos?
Efter en tung tid i Hamburg ser mittbacken Kyriakos Papadopoulos ut att ha hittat en ny klubbadress då han ska börja träna med Panathinaikos i hopp om att spela till sig ett kontrakt.
(Hamburger Morgenpost)

”Ny klubb om tre dagar”
Atlético de Madrid-mittfältaren Saúl Ñiguez har gått ut på Twitter och annonserat att en ny klubb, för honom, kommer att presenteras om tre dagar. Han har tidigare ryktats till klubbar som Manchester United och Arsenal. Vart hamnar han? Serie A-klubbar vill ha Arias
Högerbacken Santiago Arias jagas av klubbar som Roma, Lazio och Napoli, uppger spanska AS. Enligt tidningen är det troligt att colombianen lämnar Atlético den här sommaren och att Serie A kan vara ett alternativ.
(AS)

Brescia vill bryta Balotellis kontrakt
Mario Balotelli har haft problem att dyka upp på Brescias träningar sedan laget åter börjat träna igen. Detta har lett till att Brescia funderar på att bryta italienarens kontrakt i förtid.
(Gianluca di Marzio)

Camavinga vill till Real Madrid…
Den lovande Rennes-mittfältaren Eduardo Camavinga ryktas ha bestämt sig för vilken klubb han vill lämna för: Real Madrid. Många storklubbar i Europa jagar 17-åringen men trots intresse från PSG och Juventus är det Real han helst vill till.
(AS)

... men Rennes vill inte sälja
Camavingas kontrakt med Rennes går ut 2022 och klubben är inte tvungen att sälja 17-åringen just nu. Man hoppas att han kan stanna i klubben under den kommande säsongen.
(Goal)

Celtic kan släppa Ajer
Det har en tid ryktats om en rad klubbar, senast igår om Leicester, som vill värva Celtics norrman Kristoffer Ajer. Enligt senaste rön kan Celtic tänka sig att sälja Ajer om rätt pris dyker upp. Man förväntar sig inget lägre än 20 miljoner pund.
(Daily Star)

*  *  *

Lördagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-31 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans