Sillysvepet: ”Lautaro helt överens med Barcelona” – ”Werner ett steg närmare Liverpool”

Sillysvepet: ”Lautaro helt överens med Barcelona” – ”Werner ett steg närmare Liverpool”

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

"Werner ett steg närmare Liverpool"
RB Leipzig uppges ha förlorat fajten om att behålla anfallaren Timo Werner. "Liverpools förstaval" för en transfer i sommar är därmed nära en flytt.
(The Sun

"Lautaro helt överens med Barcelona"
Det närmar sig även för Lautaro Martinez? Enligt katalanska Sport är Inter-spelaren överens med Barcelona om ett femårskontrakt och en årslön på 12 miljoner euro. Nu gäller det att övertyga Inter.
(Sport)

Juventus jagar Chelsea-spelare – kan bli bytesaffär
Igår skrev vi om Juventus intresse för Pedro. Idag avslöjar italiensk media att Juventus även vill ha Jorginho och Emerson Palmieri. Pjanic och Bernardeschi uppges kunna flytta till London som del av affären.
(Corriere dello Sport)

... och Juventus jobbar på Aouar
Lyon är redo att sälja Houssem Aouar. Manchester City och Juventus har visat intresse. Den italienska klubben uppges närmast att få till en övergång för den 21-årige mittfältaren.
(L'Equipe)

”Min talang är en gudagåva”
Snart åtta år har passerat sedan Chinedu Obasi senast spelade för Hoffenheim. Nu hoppas den förre AIK-anfallaren övertyga klubben om en återkomst.

"Milan går för Florentino"
Benficas mittfältare Florentino Luis jagas av storklubbar runt om i Europa. Nu gör Milan ett försök. Men först måste spelaren få till en ändring i utköpsklausulen som uppges ligga på höga 120 miljoner euro.
(Football Italia)

Chelsea nästa för Chilwell?
London-klubbens ägare Roman Abramovich är redo att göra två stjärnvärvningar för att förstärka laget. En av dem är Leicesters Ben Chilwell.
(Athletic)

Ighalo blir dyr för United
Igår blev det klart att Odion Ighalo stannar på lån hos Manchester United fram till januari. Idag avslöjas prislappen för anfallarens fortsättning i England. United betalar totalt 10,5 miljoner pund – dels pengar till Shanghai Shenhua och dels för spelarens lön.
(Daily Mail)

... och här är Uniteds mål i sommar
Jadon Sancho och Jack Grealish är i fokus när Manchester United ska förstärka laget i vinter. Upamecano och Koulibaly finns också på listan. Bland alternativen till finns Raul Jimenez (Wolves), Declan Rice (West Ham) och Joe Rodon (Swansea).
(Independent)

"PSG tappar ännu en talang"
Den 17-årige talangen, mittfältaren Adil Aouchiche, ser ut att bli en i raden av tonåringar som lämnar Paris för att få speltid. Kontraktet går ut i sommar och han uppges redan ha genomfört sin läkarundersökning hos Saint-Etienne.
(L'Equipe

... och Real Madrid jagar Kouassi
Den också 17-årige PSG-backen Tanguy Kouassi hann visa upp sig och övertyga innan Coronakrisen. Kontraktet går ut i sommar. Paris försöker få till ett nytt. Nu knackar Real Madrid på dörren. 
(Mundo Deportivo)

Hasenhüttl blir kvar i Southampton
Saints manager Ralph Hasenhüttl är nära en förlängning med klubben. Brittiska uppgifter gör gällande att en nytt fyraårsavtal kommer att skrivas på under tisdagen.
(The Sun)

Real Sociedad hoppas på Ödegaard
Real Madrids norrman Martin Ödegaard har varit utlånad till Real Sociedad, men framtiden för 21-åringen är oklar. Baskernas sportchef Roberto Olabe säger att han är ”försiktigt optimistisk” om en fortsättning för norrmannen i klubben.
(Mundo Deportivo)

*******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-02 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans