Sillysvepet: Özil tänker inte lämna

Sillysvepet: Özil tänker inte lämna

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

”Dybala är till försäljning”
Vi har tidigare rapporterat om rykten som placerar Juventus Paulo Dybala i Real Madrid. Nu skriver italienska medier om att argentinaren är till försäljning och att just Real Madrid, men även Manchester City, är intresserade. 
(Tuttosport)

Officiellt: Felix Beijmo klar för Malmö


Wenger sa nej till Barcelona

Arsène Wenger lämnade Arsenal 2018 och har inte tränat något lag sedan dess. Nu avslöjar franska medier att tränaren fått erbjudande att ta över Barcelona, där nuvarande tränaren Quique Setién är på väg ut. Wenger, som numera jobbar inom FIFA, ska dock ha tackat nej.
(Le 10 Sport)

”Ronaldo erbjuden till allt och alla”
Juventus verkar vilja göra sig av med sin superstjärna om man ska tro journalisten Guillem Balague. Detta då man vill slippa portugisens skyhöga lön, och av den anledningen är man beredda att släppa honom till första bästa klubb som är villiga att betala för honom.
(BBC)

Özil tänker inte lämna
Trots att han inte längre spelar någon viktig roll i Arsenal verkar Mesut Özil inte ha några tankar på att lämna den engelska huvudstadsklubben. Detta då han slår fast att det är han själv som bestämmer när det är dags att säga adjö.
(The Athletic)

City förhandlar med Napoli om Koulibaly
Manchester City ska ha gett Napoli ett bud på 57 miljoner pund, plus bonusar, för att värva mittbacken Kalidou Koulibaly. Den italienska klubben vill dock ha 63 miljoner pund för 29-åringen.
(The Sun)

Matuidi förstärker Inter Miami
Så var det klart att Blaise Matuidi fortsätter karriären i USA och närmare bestämt Inter Miami, som är David Beckhams amerikanska klubb.
Axel Sjöberg byter MLS-klubb
Den svenske mittbacken byter klubb från Columbus Crew till D.C. United. 29-åringen ingår i ett byte där Emmanuel Boateng går i motsatt riktning.
(Washington Post)

Watford vill ha 40 miljoner pund för Sarr
22-årige Ismaila Sarr lockar till sig intresse från flera klubbar. Bland intressenterna finns Liverpool, Crystal Palace och Wolves. Watford vill ha minst 40 miljoner pund för att släppa högeryttern.
(Evening Standard)

Waldschmidt från Freiburg till Benfica
Freiburgs anfallare Luca Waldschmidt är på väg till Portugal för läkarundersökning. Om allt går som det ska så skriver 24-åringen på ett kontrakt med klubben under fredagen.
(Kicker)

Celtic fortsätter jakten på Olsen
Sky Sports-journalisten Mario Giunta skriver att Celtic fortfarande jagar Robin Olsen, men att deras nuvarande bud på målvakten är för lågt.
Sporting nobbar Arsenal-bud
Arsenal jagar Sportings Joelson Fernandes och ska ha lagt ett bud på 32 miljoner euro för 17-åringen. Sporting vill dock ha betalt för hela utköpsklausulen, 45 miljoner euro, för sin offensiva talang. Nu uppges även Chelsea och Manchester City vara intresserade.
(A Bola)

Stort intresse för Otávio
Napoli, Lyon och Schalke 04 ska alla vara sugna på att göra ett försök att kontraktera Otávio, som sitter på ett avtal med Porto som löper ut om ett år.
(A Bola)

Leverkusen kan köpa Valentino Lazaro
Inters mittfältare, som har varit utlånad till Newcastle under säsongen, lockar till sig intresse från tyska klubbar. Leverkusen skulle kunna tänka sig att köpa 24-åringen – om de får in pengar på en försäljning av Kai Havertz till Chelsea.
(Kicker)

... och förlänger med Bellarabi
Samarbetet mellan Karim Bellarabi och Bayer Leverkusen fortsätter då yttern skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2023. Bortsett från Lars Bender är han den spelare som varit i klubben längst tid.
(Leverkusens hemsida)

Aston Villa nästa för Rashica?
Något överraskande är Milot Rashica fortfarande kvar i Werder Bremen då det ännu inte ankommit något konkret anbud. Det kan det snart bli ändring på då Aston Villa uppges vara väldigt angelägna om att plocka in 24-åringen.
(Fussballtransfer)

Bentaleb fri att lämna Schalke
Som väntat har Nabil Bentaleb ingen framtid i Schalke 04 och har nu blivit friställd från träning för att kunna hitta en ny klubb.
(Kicker, via 90Min)
 
Zieler återvänder till Köln
En gång i tiden inledde Ron-Robert Zieler karriären i Köln. Nu är målvakten också tillbaka i klubben efter 15 år som han bland annat spenderat i Manchester United, Leicester och nu senast Hannover 96. Det hela handlar om ett lån under kommande säsong.
... som kan släppa Terodde
Simon Terodde är trött på att nöta bänk i Köln och vill till nästa säsong få mer speltid. Därför talar mycket för att anfallaren kommer lämna klubben i sommar, och bland intressenterna finns främst HSV, Nürnberg och Bochum.
(Express)
 
Rogic på väg tillbaka till Sverige?
För drygt ett år sedan lämnade Filip Rogic sitt Örebro för att testa vingarna i Ryssland. Nu kan han vara på väg tillbaka till Sverige, men den här gången till IFK Göteborg.
(FotbollDirekt)

Rosenborg nästa för Hareide
Efter att ha opererat sitt knä är Åge Hareide beredd att ge sig kast med nästa tränaruppdrag, och allt tyder på att det blir i den norska storklubben Rosenborg.
(Adresseavisen)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-08-13 18:10:00

Fler artiklar om SvenskaFans