Svensk-bosnisk talang briljerar i Milan - målskytt igen

Demirel Hodžic flyttade från Bologna till Milan Futuro i somras. Enligt sajten Transfermarkt betalade Milan omkring 300 000 euro för talangen, drygt 3.4 miljoner svenska kronor.

Den talangfulle mittfältaren Demirel Hodžic (19), gjorde sitt andra mål på fyra dagar för Milan Futuro, Milans ungdomslag som tävlar i Serie C. Han gjorde sitt andra mål för säsongen i tisdags, i sitt femte framträdande för klubben. Milan Futuro grundades i år som ett projekt av Zlatan Ibrahimovic. Klubben tävlar i Serie C och har som mål att förbereda unga spelare för Milans A-lag.

TVÅ MATCHER FÖR SVERIGE - INTE DEBUTERAT ÄNNU FÖR BIH

Hodžic, som föddes i Lerum, har redan gjort avtryck och har dragit till sig uppmärksamhet från både Sverige, Bosnien och Hercegovina samt internationellt. Han har representerat Sveriges ungdomslandslag upp till U18-nivå, men valde förra året att byta till Bosnien och Hercegovina. Han blev kallad till landets U19-landslag i träningsmatcherna mot Montenegro och Irland men har ännu inte debuterat. Varken förbundskaptenerna för Bosnien och Hercegovinas U-17 eller U-19 har kallat talangen till nästa samling. Huruvida han kommer att välja att fortsätta representera Bosnien och Hercegovina eller återvända till det svenska landslaget på seniornivå återstår att se. 

Mittbackens ungdomskarriär inleddes i IFK Göteborgs akademi, där han snabbt etablerade sig som en lovande talang. 2020 gick flyttlasset till Bologna, där han fortsatte sin utveckling i klubbens U18-lag. Under sin tid i Bologna fick han även möjlighet att träna med seniorlaget och spela i försäsongsmatcher, något som ytterligare stärkte hans position som en framtida stjärna.


*Redaktionen har sökt Hodzic för en kommentar, utan någon framgång.
 

Sadan Filipovic2024-10-03 12:50:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina