Talangkollen: Gigovic står inför ett tufft val
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Talangkollen: Gigovic står inför ett tufft val

Vilket landslag blir det för Sveriges U21-stjärna? Armin Gigovic kan fortfarande vara aktuell för spel i Bosnien. Tidigare har Midtjylland mittfältaren visat intresse för att byta landslag. Förbundskaptenen Faruk Hadzibegic ser därför Gigovic som en potentiell spelare för det bosniska landslaget.

20-årige mittfältaren debuterade för Sverige under januariturnén mot Island, i en 2-1 vinst för Sverige. Både Faruk Hadzibegic och förbundets direktör Zvjezdan Misimovic var och kollade på matchen. I uppgift att analysera Island som är i samma grupp som Bosnien i EM-kvalet. Hadzibegic har i media, sagt att Armin Gigovic är en intressant spelare som har potential att spela för Bosnien. 

Enligt Bold.dk, har mittfältaren själv gått ut med att ett landslagsbyte kan vara möjligt. Däremot har det inte varit någon kontakt mellan det bosniska fotbollsförbundet och Gigovic. Därför har den svenske U21-stjärnan inte tagit ett beslut än. 

På Faruk Hadzibegics Facebooksida, har han kommenterat hur situationen med Gigovic ligger till. Mittfältstalangen kan fortfarande byta landslag, då januariturnén inte är en del av FIFA:s terminer. 

–Han är med på listan av unga spelare som vi kommer att slänga ett öga på. Däremot kommer han inte vara med i den första uttagningen då vi inte kan ge alla unga spelare chansen. Gigovic är nästa spelare vi kommer att kolla på, säger Faruk Hadzibegic i en video som han publicerade på sin Facebook.  

Tidigare har Gigovic spelat för Odense BK, Helsingborgs IF och inte minst ryska Rostov. Under januarifönstret säkrade han ännu ett lån från Rostov och spelar nu för FC Midtjylland. Gigovic spelade sin första match för FC Midtjylland i UEFA Europa League mot Sporting Lisbon. En match som han spelade i 90 minuter mot det stora laget från Portugal. Fyra matcher hittills har det blivit för Gigovic i Midtjylland-tröjan. Ännu ett mittfälts alternativ som kan vara aktuell för Bosnien. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-03-03 08:31:42
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina