Talangkollen: Ny mittback kan välja Bosnien
Foto: Witters

Talangkollen: Ny mittback kan välja Bosnien

Den unga mittbacken Jakov Medic har på senare tid kopplats ihop med att spela för Bosnien. St.Pauli backen har i media pratat om hur han kan tänka sig bära den bosniska tröjan.

Född i Zagreb och med en landskamp för Kroatiens U23-landslag, har Jakov Medic möjligheten att byta till Bosnien. I FC St.Pauli har 24-åringen spelat 19 matcher, där han har nätat fem gånger denna säsong. Intressen från andra klubbar, har kommit från olika håll i Tyskland, från bland annat Stuttgart FC som just nu ligger i en bottenstrid i Bundesliga. 

För kroatiska podcasten Inkubator, berättar Jakov Medic att han behöver mer tid innan ett beslut om landslag tas. För mittbackens del, är det mellan Bosnien och Kroatien som är aktuella. 

–Jag drar mig till Bosnien för att min pappa är från Hercegovina och jag brukar ofta åka ner dit. Just nu behöver jag mer tid att tänka kring det här, men chansen att byta landslag finns där, säger Jakov Medic i podcasten Inkubator. 

En av lagkamraterna till Medic är Bosniens andramålvakt Nikola Vasilj. Målvakten har försökt att övertala Medic att byta till den bosniska tröjan. I nuläget har inget beslut tagits av den unga mittbacken. Med ett byte till Bosnien innebär det konkurrens med Anel Ahmedhodzic och Dennis Hadzikadunic som presterat bra i samtliga matcher för landslaget. Behöver Bosnien förstärkning på mittbacks positionen?

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-03-16 07:31:16
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina