U-21: Uddamålsförlust mot Frankrike

I den tredje kvalomgången till U-21 EM 2025 ställdes Bosnien och Hercegovina mot det franska landslaget på Grbavica-stadion i Sarajevo. Fransmännen avgjorde i slutminuterna

De franska ungdomarna och tränaren Thierry Henry var länge nära att få med sig endast ett kryss mot hemmanationen. Fransmännen hade med sig talanger som bl.a spelar i storklubbar såsom
 PSG, Chelsea, Lille och Lyon. Legendaren Henry återvände till staden som hans fru Andrea kommer ifrån.

Bosnien och Hercegovina tog ledningen i minut 28, då Admir Bristric, till vardags i slovenska Olimpija Ljubljana, nätade efter en retur.
Tyvärr varade glädjen bara i fyra minuter. Barcola slog ett lågt inlägg från vänsterkanten och Cerki gjorde 1:1.
 Det såg ut som att vi äntligen skulle få med oss vår första poäng, sedan kom en kalldusch i den 92:a minuten. Inhopparen Kalimuendo gör mål på ett inlägg från högerkanten och tog Frankrike till en seger. I den 96:e minuten fick Doue sitt andra gult kort, men det betydde ingenting för slutresultatet.

Härnäst väntar ett besök på Cypern, där vi förhoppningsvis kan räkna med tre poäng. Den matchen spelas 17 oktober.

Den nuvarande tabellen ser ut så här - Slovenien har sex, Frankrike och Österrike fyra vardera, Cypern en och Bosnien och Hercegovina är fortfarande utan poäng.

BiH - Frankrike 1:2 (Bristric 28/ Cherki 32, Kalimuendo 92)
Bosnien och Hercegovina: Šahinovic; Karic, Muharemovic, Šušic, Šuta; Sucic, Bašic; Omerovic, Cavic, Buljubašic; Bristric.
Frankrike: Restes; Merlin, Magassa, Yoro, Sildillia; Lepenant, Ugochukwu, Zaire-Emery; Cherki, Barcola, Wahi.