Lagbanner
Luis Alter: ”Italiensk fotboll passar oss jättedåligt”

Luis Alter: ”Italiensk fotboll passar oss jättedåligt”

Ett par snabba frågor till Portugalkännaren Luis Alter inför matchen mot Italien.

En perfekt start på mästerskapet för Portugal. Vad tar man med sig som positivt förutom tre poäng mot England?

Vårt försvarsspel måste fortsätta sitta som den verkar ha gjort i första matchen. Mittfältet är också en viktig lagdel i vårt spel! William Carvalhos insats mot England skapade stora rubriker hos dom engelska supportrarna, positiva saker enbart!

Efter förra matchen så visade killarna ödmjukhet och gick inte på medias hybris och började prata om att vinna mästerskapet!

Hur ska Portugal spela för att vinna?

Portugal hade inte besegrat Italien på 39 år när man besegrade dom för nån vecka sedan, detta i A-landslagssammanhang, jag har inte kollat hur statistiken ser ut i U-21 sammanhang men magkänslan säger att det kan vara något liknande!

Till motsats från engelsk fotboll så passar den italienska fotbollen oss jättedåligt! Det gäller både i landslagssammanhang och klubbfotboll!

Som hela världen känner till så är vår största brist avsaknaden av en målskytt detta gäller även ungdomsfotbollen, mot ett lag som är väldigt starka defensivt så får man få chanser under 90 minuter och har inte råd att missa!

Det viktigaste är att göra det första målet och på det sättet tvinga fram italienarna ur deras defensiva skal! 

Precis som det svenska laget så är det portugisiska laget fyllt med självförtroende, det kan bli avgörande i en match där Italien måste vinna!
 
*****

Möjlig startelva Portugal: José Sá; Ricardo Esgaio, Paulo Oliveira, Tiago Ilori, Raphael Guerreiro – William Carvalho, Sérgio Oliveira, João Mário, Bernardo Silva – Iuri Medeiros, Ricardo Pereira.

Avspark: 20:45 söndagen den 21 juni.
TV: TV12
 

SvenskaFans.com2015-06-21 10:30:00

Fler artiklar om U21