UEFA YOUTH LEAGUE: Sarajevo vidare i CL-kvalet efter israelisk walkover

Israelerna ställde in sitt besök till Bosnien och Hercegovina, vilket innebär att FK Sarajevos U-19 gick vidare till den tredje kvalomgången, utan att ens behöva spela.

Israeliska Maccabi Petah Tikva, som var det tilltänkta motståndarlaget för Sarajevo, meddelade nämligen genom sina sociala medier att man av säkerhetsskäl ställde in sin ankomst till Bosnien och Hercegovina för dubbelmöten mot Sarajevo i den andra kvalomgången.

Israelerna bad om särskilda villkor eftersom de var oroliga för sin egen säkerhet och efter att de inte fått villkoren uppfyllda, tog klubben beslutet att dra sig ur tävlingen.

"I Champions Youth League skulle vi spela mot FK Sarajevo från Bosnien och Hercegovina, ett land för vilket det finns en resevarning till, på grund av krigstillståndet och på grund av detta är vi tvungna att ställa in vårt deltagande i denna tävling med stor ånger,’’  meddelade den israeliska klubben i ett uttalande.

Båda matcherna skulle spelas i Sarajevo.
I den första kvalomgången slog Sarajevo ut nordmakedonska Strumica med sammanlagt 4-2 i ett dubbelmöte.

Sarajevo, som därmed är vidare till den tredje kvalomgången, kommer att ställas mot vinnaren mellan turkiska Trabzonspor och montenegrinska Buducnost Podgorica. Trabzonspor vann första mötet med 3-1 och returen spelas den 6 november kl. 17.00.

Olympiacos är regerande mästare.
 

Sadan Filipovic2024-10-25 23:20:58

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina