”Vägen öppen för Real Madrid”

”Vägen öppen för Real Madrid”

Rennes påstås ha satt sin prislapp på Frankrikes mest omsusade tonåring.

Inte sedan Kylian Mbappés genombrott i Monaco har en fransk tonåring skapat så mycket rubriker som Eduardo Camavinga.

Den här gången handlar det dock inte om en anfallare eller ytter. Camavinga är central mittfältare och fransk media vill gärna kalla honom "den nye Paul Pogba". Även om blicken för spelet, den raka ryggen och långbollarna finns där känns en ung Patrick Vieira som en bättre jämförelse, för undertecknad.

Eduardo Camavinga har förutom ovanstående egenskaper också förmågan, och viljan, att gå på genombrott centralt i planen oftare än Manchester United-mittfältaren.

***

LÄS MER OM CAMAVINGA OCH FYRA ANDRA FRANSKA TALANGER HÄR

***

Trots sin unga ålder, 17 år, cirkulerade rykten om Real Madrid redan i januari. Nu har Camavinga ett drygt 30-tal Ligue 1-matcher i benen och under torsdagen brakade det loss ordentligt i media på andra sidan Pyrenéerna.

Enligt Marca ligger nu ”vägen öppen för Real Madrid” att värva Rennes-talangen. De skriver att prislappen bör ligga kring 60 miljoner euro.

Madrid-kollegan AS går längre och menar att Rennes fasktiskt satt en prislapp: 50 miljoner euro. Några utköpsklausuler som i La Liga finns dock inte. De är olagliga inom fransk fotboll.

Det är mycket pengar för en 17-åring och ett högt pris under rådande Coronakris. Jämfört med de siffror som cirkulerat tidigare är ändå ribban lågt satt. Real Madrid kommer inte att ha några svårigheter att möta upp Rennes krav, tror man i spansk media.

Juventus och PSG finns med som konkurrenter, men allt talar för att Zinedine Zidane lockar över tonåringen. Frågan är när?

Han har en sund omgivning och är klok. Eduardo skulle tjäna på att stanna åtminstone en säsong till i sin moderklubb”, säger unge Rennes-tränaren Julién Stephan till L’Equipe

***

John Cederblad2020-04-23 12:30:00

Fler artiklar om Frankrike