Visselblåsaren Romain Molina avslöjar
Vad pågår inom fransk fotboll?

Visselblåsaren Romain Molina avslöjar

Sexuella övergrepp mot minderåriga är den största tabun inom idrottsinstitutionerna! Det är vad jag fokuserar på nu. Jag bryr mig inte ett dugg om resten! På natten mellan torsdag och fredag bjöd Romain Molina in till sitt Space på Twitter. Här avslöjade han en hel rad med oegentligheter.

"Världens bästa journalist för mig. Ingen rädsla för någon. Absolut referens"! 
Så sa den spanske sportjournalisten Andres Onrubia Ramos efter avslöjandena. 

- Tack för dina ord! Men jag säger bara saker som de flesta vet men föredrar att glömma, eller inte tala om ...svarade Romain Molina, författare till sex böcker + rapporter/undersökningar för The Guardian, CNN, BBC, The New York Times eller Le Temps. Frilansande berättare och basketspelare. 
Med 250 tusen följare på Twitter.

Han sade också, för säkerhets skull, att han inte var ensam om dessa avslöjandena och att han har all sin info sparad. 
Som en säkerhet, om nu någon skulle få för sig att skada honom. 

73.000 lyssnade natten som gick, på Molinas avslöjanden som ägde rum på Twitter.
Fans, spelare och t.o.m klubbar var närvarande.

Här nedan följer en tråd av de avslöjanden som rörde fransk fotboll på Molinas Space på Twitter.

* Elye Wahi, 18 år gammal, spelar som centerforward i Montpellier. Har tydligen en historia som jag tidigare inte hört, men nu säger Molina att Wahi inte sparkades från Caens akademi 2018 pga fysiska övergrepp på en handledare. Detta kanske ändå är sant om denne upptäckte, och konfronterade Wahi med, att denne tvingat yngre skolkamrater att komma till hans duschrum och onanera framför honom.

* Mer än 400 spelare som nu spelar i PL, Championship, Ligue 1 och Ligue 2 har blivit våldtagna ett flertal ggr i sin ungdom. Ett antal av dem har iom det fått skador i analen och andra sjukdomar och har fått anlita specialistkliniker. Det här har pågått i många år (20-talet år nämns) och mer info om detta kommer i december.

* Ett Ligue 1-lag mörkade en pedofilskandal i deras akademi genom att "hjärntvätta" den unge spelaren så att han inte talade under de följande förhören. Sedan skickade de hem denne till sitt hemland.

* En internationell tränare togs på bar gärning efter att ha våldtagit två stycken 13-åriga flickor i mitten av en turnering. Han fick sparken 2017. Enlig Molina så är detta särskilt känsligt för det franska folket då en berömd, mycket omtyckt person sedan hjälpte till att sopa det hela under mattan. 

* Edouard Mendy (helt oskyldig!) kritiserade medier för att de har illustrerat artiklar om Benjamin Mendys våldtäktanklagelser med bild på honom. Och Ferland Mendy. Den sistnämnde gick då in och höll med. 
Romain Molina svarar då: 
- Håller helt med dig, det är upprörande, som med en kille som slår och sparkar en tjej efter att ha visat henne sin kuk!
Även Ferland Mendy ska enligt Molina ha blottat sig och onanerat framför en kvinna. Denna blev arg och Mendy ska då ha slagit och sparkat henne i huvudet så hon fick söka akutvård. Spelarens klubb mörkade historien för att kunna sälja honom den kommande sommaren. Detta ska ha hänt 2018, så då ska den säljande klubben vara Lyon? Han spelar iaf för tillfället i Real Madrid. Pga detta så ska han inte ha pratat med sin (arga) mamma på 3 år. Han ska även ha alkoholproblem!

* Över 100 anställda har lämnat PSG pga utbrändhet under det senaste året. Leonardo sägs vara hatad pga sitt uppförande och sin attityd. Hans värvning av Icardi gillades inte av dåvarande tränaren (Tuchel)! 
PSG oroar sig även för en affär som liknar den mellan VA-OM 1993 fast värre!?? 

* En av L'Equipes konsulter har varit inblandad i skumma deals på transfermarknaden. 

* I Arsenal ska alla spelarna ha inhalerat heliumgas. Den här bilden är från 2018 (SUN) och vi känner igen en del av spelarna, tyvärr. En av dem, nyligen i Les Bleus, ska ha inhalerat så mycket att han svimmade. En annan, tidigare i PSG ska ha tagit "festen" med sig till Paris och firat sin födelsedag där. Enligt Molina så pågår detta fortfarande i laget.

* En fransk internationell ordnade parties där han ska ha gjort "nr.2" i en flickas mun och filmade sig själv medan han gjorde det. Han tvingade flickan som sedan anmälde honom. Någon skickade Molina en video som han vägrade att se. 

* Vid en tidpunkt så tog PSG-spelarna med sig sin shisha/Hookah (vattenpipor) till bortamatcherna. Matuidi rökte shisha regelbundet enligt Molina, men det funkade ändå för honom med spelet. 

* En fd fransk landslagsspelare var inblandad i smuggling av bl.a droger i ett annat land. Hans klubb-president "räddade honom". 

* På lång sikt, Tony Parker kommer att bli Lyons näste president.

* Amiens, som åkte ur L1 2020, är en cirkus. När dom åkte hem från sin bortamatch mot Ajaccio (31/7 -21) så stank alla spelarna av alkohol. Molina säger att spelarna älskar sprit, shisha och festnätter.

* Mario Lemina som spelar i Nice ska ha fått mycket bra betalt av Gabon för att spela med deras landslag. Många andra afrikanska spelare är i samma situation.

* OM har investerat stort i somras eftersom man behöver CL-spel för att kunna sälja klubben, det är Franck McCourts plan.

Det här är endast en liten del av Molinas avslöjanden. Han har nyheter om Asien och Afrika och det är väldigt mycket om pedofili och sexuella utnyttjanden och trakasserier. 
Han talar även om den franska regeringen och rättvisan som vägrar att agera i fall av sexuella övergrepp i idrottens värld.
Idag, dagen efter, så har Franska Fotbollsförbundet med anledning av den internationella dagen för barns rättigheter tillkännagivit att det franska fotbollsförbundet förstärker sina åtgärder, till förmån för skyddet av sina två miljoner licensinnehavare, inklusive en miljon ungdomar under 18 år.
En tillfällighet? 

Molina säger:
Du är inte redo för det jag ska släppa i mars-april. Det kommer ett före, och ett efter, inom  världsfotbollen! 

Så det här är bara början. Om ingen stoppar honom. 

Birgitta Malmborg2021-11-19 23:45:36
Author

Fler artiklar om Frankrike