Zukanovic tar nya tag i Turkiet.

Zukanovic tar nya tag i Turkiet.

Ervin Zukanovic är klar för Fatih Karagumruk.

Den bosniska kolonin i Turkiet utökades i veckan när Ervin Zukanovic anslöt till Fatih Karagumruk. Klubben är nykomling i Super Lig och har som målsättning att säkra kontraktet samt bli ett stabilt mittenlag i förstadivisionen på längre sikt. Avtalet mellan parterna är skrivet fram till sommaren 2022.

Faith Karagumruk, även kallat Karagrumrukspor, är en förening som senast lirade Super Lig-fotboll för 36 år sedan. Ifjol blev man bara femma i andraligan men genom en stark insats i playoff-matcherna lyckades man klättra upp till finrummet. Laget väntas få en tuff säsong och försöker därför värva mer rutinerade spelare sm har erfarenhet av toppfotboll.

Deras senaste nyförvärv har en lång och svängig karriär bakom sig. Zukanovic har varit aktiv sedan 2005 när han debuterade för FK Zeljeznicar och har därefter lirat i femton olika lag i sex olika länder, Karagrumrukspor är hans första arbetsgivare i Turkiet.

Spelåret 2019-20 var en stor flopp för Zukanovic. Under hösten var han hos saudiska Al Ahli men lyckades inte bli en startspelare och lirade bara tre matcher. Det fanns en del förhoppningar när han flyttade till SPAL men också där blev det ingen vidare succé med enbart speltid i tre matcher och en nedflyttning.

Hans nya klubbadress är knappast den sexigaste, en totalt okänd nykomling i Turkiet. Troligen hade Zukanovic väldigt få val på bordet samtidigt som förtroende är något som prioriteras. Nästkommande EM är sannolikt sista möjligheten för Zukanovic att få lira mästerskap och det vore väldigt olyckligt ifall Zukanovic skulle petas ännu en gång ifall BiH skulle kvalificera sig.

Sanel Topiczaanel96@hotmail.se2020-08-26 22:48:38
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina