Fredin utesluter ekonomisk överenskommelse med United
Sten-Inge Fredin ger United nobben och lägger ansvaret för huruvida det ska bli en förlängning för Henrik Larsson i Mancheter United på Henke själv.

Fredin utesluter ekonomisk överenskommelse med United

”Vi har en ekonomi som gör att vi kan tacka nej”

Efter Henrik Larssons succédebut för Manchester United i FA-cupen för en vecka sedan har det ivrigt spekulerats i huruvida Larsson kommer att återvända till HIF den 12e mars som planerat. Kommer HIF kunna stå emot ett fördelaktigt ekonomiskt bud om Manchester United anser sig vilja förlänga med Larsson för resten av säsongen?

Tidigare i veckan har HIFs ordförande Sten-Inge Fredin, via diverse kryptiska citat, öppnat dörren på glänt för en diskussion med United. Under lördagsmorgonen besökte han TV4s ”Nyhetsmorgon lördag”. Då var beskeden rakare.
-Henrik kommer tillbaka den 12e mars. Det är inget snack om det. Media får gärna fortsätta spekulera. Vi uppskattar uppmärksamheten.

HIF må vara en puttefnask jämfört med ett lag av Manchester Uniteds storlek. Men sitter man med trumf på hand behöver man inte vara ödmjuk. HIF har kontrakt med Henrik Larsson efter den 12e mars. Något Sten-Inge Fredin inte var sen med att poängtera.
-Det är vi som har beslutanderätten. Vi vill ha en bra inledning på allsvenskan och vi behöver Henrik hemma. Vi har våra sponsorer och supportrar att tänka på. Vi ska ha hem honom. Det är ingen tvekan om det.

Ord och inga visor från Sten-Inge Fredin. Men KAN verkligen HIF säga nej till ett välsockrat bud från Manchester United? Utesluter Fredin en ekonomisk överrenskommelse? Jo faktiskt. HIF fyller 100 år i år. Ett jubileumsår då man siktar på guld. Det blir svårt att uppnå om lagets fixstjärna befinner sig i Machester när allsvenskan drar igång.
-Jag utesluter det ekonomiska budet. Vi har numera en ekonomi som gör att vi kan tacka nej. Vi har en skyldighet gentemot alla dom som har stöttat oss under dom senaste fyra åren inför vårt 100-årsjubileum.

Trots dom vackra orden lämnar Sten-Inge Fredin en liten glipa i förhandlingsdörren öppen ändå. Det finns en sak som skulle kunna få HIF att låta Henrik Larsson att stanna kvar i Mancheter United säsongen ut, nämligen Henrik Larsson själv. Om inte Mammon kan övertala HIF så kan Henrik Larsson göra det. Bollen ligger så att säga hos Henke.
-Det är Henke själv som skulle kunna påverka ett beslut, inte pengarna. Vi vill inte ha en spelare som inte vill tillbaka.

anders.sjolin@comhem.se2007-01-13 10:01:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"