Truppen version 2,0 - tio små negerpojkar
Baxter har en del att fundera över.

Truppen version 2,0 - tio små negerpojkar

Det har hänt en del sedan förra genomgången och det är därför dags för en ny analys. Tyvärr har laget försvagats och det var väl knappast det man hade hoppats på inför 2007. Lyckligtvis startar inte allsvenskan imorgon och med Baxter vid rodret och pengar på banken finns ändå förhoppningar om en bra jubileumssäsong.

Målvakter
Daniel Andersson
Oscar Berglund
Pär Hansson

Kommentar: Daniel Andersson skrev på ett nytt kontrakt och kommer att vakta HIF: s mål 2007. Pär kommer antagligen att lånas ut till Ängelholm.


Försvarare
Adama Tamboura
Franco Miranda
Fredrik Björck
Oskar Rönningberg
Andreas Jakobsson
Erik Wahlstedt
+ Mittback?

Marcus Nilsson (lärling)
Johan Falkesäter (lärling)
Joel Ekstrand (lärling)
Andreas Granqvist (utlånad)

Kommentar: Erik Wahlstedt har skrivit på för tre nya år och Andreas Granqvist har lånats ut till Wigan Athletic. Detta innebär att Andreas Jakobsson kommer att användas som mittback under våren. Styrkan på backlinjen är därmed oförändrad även om Baxter fått färre alternativ. Kanske kan lärlingen Marcus Nilsson vara en tillgång redan 2007. Tveksamt om någon back kommer att inhandlas före sommarens besked kring Granqvist och Miranda. 


Mittfältare
Fredrik Svanbäck
Imad Khalili
Mcdonald Mariga
Andreas Dahl
Andreas Landgren
Babis Stefanidis
+ Defensiv innermittfältare
+ Inner-/Yttermittfältare?


Robin Kacaniklic (lärling)
Mathias Unkuri (lärling)
Alexander Zaim (lärling)
Henrik Fribrock (lärling)

Kommentar: HIF:s klart svagaste lagdel. Jakobsson behöver användas i backlinjen och det skapar ett tomrum på det defensiva innermittfältet. Landgren gjorde fina inhopp i höstas men ett innermittfält med en 18-åring och en 20-åring känns chansartat. Ett ”rivjärn” kommer att inhandlas under januari månad.


Anfallare
Henrik Larsson
Olivier Karekezi
Gustaf Andersson
Fredrik Olsson
+ Anfallare

Patrik Åström (lärling)
Tobias Holmqvist (lärling, utlånad)
Tarmo Neemelo (På turné)

Kommentar: Allsvenskans i särklass bästa anfall är ett minne blott och nu gäller det att hitta ett komplement till Henrik Larsson, som snart återkommer från England. Karekezi, Olsson och Andersson konkurrerar i dagsläget men en ersättare till Luton Shelton kommer att inhandlas under januari månad. Tobias Holmqvist finns numera i GAIS och allas vår Tarmo är på turné i Finland. Just nu är det TPS Åbo som gäller. Jämfört med höstsäsongen är anfallet kraftigt försämrat.


Sammanfattningsvis så har HIF en betydligt sämre trupp än för en månad sen. Två nyckelspelare har lämnat och kvar finns en hyfsad elva och en svag bänk. Tiden börjar bli knapp och givetvis försämrar det förhandlingsläget. Trolig startelva med nuvarande trupp:

Andersson
Wahlstedt-Jakobsson-Björck-Tamboura
Stefanidis-Landgren-Mariga-Svanbäck
Larsson-Karekezi

Mattias Lindberg2007-01-17 11:17:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"