Tipsduellen - vecka 7

"ÖSK-fans, utmana ni som vågar", uppmanar John Alvbåge Svartvitts läsare.

För att krydda speluppehållet under vintern kommer redaktionen här med en tipsduell som kommer att dyka upp varje helg ett tag framöver. Svartvitts redaktör Marcus Avenbrand har utmanat John Alvbåge på vem som är bäst att tippa internationell fotboll.

De båda tävlande startar med 1000 kr var på varsitt Expekt.com-konto och ska varje vecka satsa på mellan tre och sex matcher. Insatsen får som mest vara 50 kronor.
Återstå att se vem som lyckas förvalta pengarna bäst!


"Efter en veckas träning nu efter uppehållet så är jag igång igen, både på plan och med tipset. Träningsvärken känns av otroligt i kroppen efter första veckan samt i hjärnan efter att jag tänkt ut veckans tips."

Johns tips
Odds: 15.58 Insats: 50 kr
Ev. vinstsumma: 779 kr

Match 1: Portsmouth - Everton 1 (2.25)
Kommentar: Portsmouth är starka hemma (jag har för övrigt spelat på deras arena i Wimbledon-dräkt, då vet ni det). Dom har en bra blandning av gamla rutinerade spelare som Sheringham och doldisar som vill visa att dom kan mot dom bästa. Svårigheter för Portsmouth kommer det finnas gott om på lördag, troligtvis så kommer reservmålisen få vakta buren eftersom Hislop är skadad, sen med en förlust i senaste matchen i ryggen så kanske laget får det tungt. Men hemmafavör och en hungrig 20-åring, Gary O´Neil i målform så tror jag på en etta i denna match. Visst är Portsmouth ett riktigt berg- och dalbane-lag. Dom kan spela bra, 6-1 segern för någon vecka sedan mot Leeds till exempel. Ingen säker etta precis men en etta får det bli.

Match 2: Liverpool - Southampton X (3.55)
Kommentar: Liverpool fick starkt med sig en pinne borta mot Newcastle senast. En pinne plockar bröderna Svensson med sig ifrån Anfield på lördag. Harry Kewell saknas i Liverpool, ett tungt avbräck. Southampton är starka borta, dom förlorar sällan och släpper in lite mål. Sen så har Mikael Svensson fått igång målformen, så jag tror på 1-1. Mikael Svensson målskytt i 59:e minuten och Gerrard i den 19:e.

Match 3: Middlesbrough - Charlton 1 (1.95)
Kommentar: Hmmmm.....Charlton är bra, en 6:e plats i ligan är bra. Men till helgen så väntar Boro borta, det blir tufft. Mendieta, Geremi, Mills och en troligtvis frisk Maccarone väntar. Ett odds på 1.95 för hemmalaget Boro är intressant, trots att Di Canio och Scott Parker kommer på besök. Kan inte påstå att ettan är given men jag måste tro på det, efter flera veckors motgångar i mitt tippande så måste jag tro på en vändning.


Marcus tips:
Odds: 4.64 Insats 50 kr
Ev. vinstsumma: 232 kr

Match 1: Sochaux - Ajaccio 1 (1.45)
Kommentar: Sochaux är ett riktigt bra hemmalag och borde inte ha några problem mot nykomlingarna Ajaccio. Nyligen slog Sochaux ut Borussia Dortmund i UEFA-cupen och laget har en stor kapacitet. Om Santos, Frau och Oruma är på rätt humör så kan detta bli en obehaglig match för gästerna.

Match 2: Espanyol - Barcelona 2 (2.00)
Kommentar: Ett derby i Barcelona som kan sluta precis hur som helst. Lillebror och tabelljumbon Espanyol är mycket beroende av Raul Tamudo. Barcelona jagar revansch efter förlusten senast mot Real Madrid. Mitt tips är att Kluivert gör ett hattrick och Overmars fastställer slutresultatet med sitt 4-0-mål på övertid.

Match 3: Real Madrid - Dep. La Coruña 1 (1.60)
Kommentar: Real Madrid är stabila på hemmaplan och Deportivo har haft problem på bortaplan i år. Allt talar för en säker etta även om man aldrig ska underskatta Deportivo. Raul avgör matchen på egen hand. 2-0 eller 3-1 är mycket möjliga slutresultat.



>> Tipsduellen - vecka 6
>> Tipsduellen - vecka 5
>> Tipsduellen - vecka 4
>> Tipsduellen - vecka 3
>> Tipsduellen - vecka 2
>> Tipsduellen - vecka 1

SvenskaFans.com2003-12-12 18:00:00

Fler artiklar om Örebro