Inför: Vålerenga - HIF
Dags för ny match i Royal League. Den här gången på en betydligt bättre gräsmatta.

Inför: Vålerenga - HIF

Ikväll klockan 19.30 spelas kvartsfinalen i Royal League. Vålerenga tar emot HIF och matchen spelas på Bislett Stadion i Oslo. Det är vinna eller försvinna som gäller i och med att det är enkelmöten i slutspelet.

HIF kan förbereda sig på en riktigt svår match ikväll. Vålerenga är ett av de stora lagen i Norge. Man vann Tippeligan 2005 och placerade sig förra året på en tredje plats, vilket kvalificerade dem för spel i Royal League. Gruppspelet gick som en dans och faktum är att Vålerenga var det lag som samlade ihop flest poäng av alla. Man gick dessutom obesegrade genom sin grupp som, förutom Vålerenga, bestod av Elfsborg, AIK och Viborg. 

Sedan gruppspelet har Vålerenga tappat Tor André Flo till Leeds och dessutom har Tom Henning Hovi slutat sin karriär som vänsterback. På pluskontot finns Jörgen Jalland och polacken Sebastian Mila. Mila är dock inte registrerad för spel i Royal League. Till dagens match saknas även Christian Grindheim, Freddy dos Santos, Mohammed Fellah och Kjetil Waeler. Trots problemen kommer norrmännen att ställa upp med ett starkt lag ikväll. Truppen är bred och på hemmaplan är man starka.

HIF:s trupp är som bekant i tunnaste laget. Andreas Granqvist, Henrik Larsson och Luton Shelton befinner sig för tillfället på de brittiska öarna och det är inga lätta namn att ersätta. Lyckligtvis är skadeläget betydligt ljusare än för ett par veckor sedan och det är positivt. Oskar Rönningberg saknas på grund av skada och dessutom saknas båda nyförvärven. Islänningen Olafur Skulason har nyligen fått tillökning i familjen och Razak Omotoyossi är inte registrerad för spel i Royal League.

Dagens trupper:

Vålerenga:  Arni Gautur Arason, Øyvind Bolthof, Allan K. Jepsen, Thomas Holm, André Muri, Daniel Fredheim Holm, Jørgen Jalland, Jan Derek Sørensen, Morten Berre, Jarl André Storbæk, Rune Lange, Jørgen Horn, Alexander Mathisen, Ronny Johnsen, Arnar Førsund, Steinar Strømnes, Glenn Roberts

Helsingborgs IF: Daniel Andersson, Oscar Berglund, Erik Wahlstedt, Fredrik Björck, Andreas Jakobsson, Marcus Nilsson, Franco Miranda, Adamo Tamboura, Mattias Unkuri, Babis Stefanidis, McDonald Mariga, Andreas Dahl, Andreas Landgren, Fredrik Svanbäck, Imad Khalili, Olivier Karekezi, Gustaf Andersson, Fredrik Olsson.

Mattias Lindberg2007-03-01 16:08:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"